MagazínJaký materiál zvolit při realizaci přístřešku pro auto - část 2.

Nestárnoucí dřevo v novém provedení, oblíbený a variabilní hliník či svérázná ocel v nadčasovém vzhledu. Výběr materiálu přístřešku pro auto je více než pestrý a záleží opravdu na každém detailu. Co vše je potřeba zvážit? Připravili jsme pro vás 7 důležitých faktorů.

4) Odolnost

V tomto případě nemusíte dělat kompromisy. Ať se jedná o jakýkoliv ze tří materiálů, kvalita a odolnost je vždy zaručena. Lepené dřevo odolá vodě i agresivním látkám. Pozinkovaná ocel použitá k výrobě konstrukce je nedotknutelná ze strany silných dešťových či sněhových překážek. Eloxovaný hliník vyniká svojí dlouhou životností.
 

Důležitá je volba správného zastřešení. Stále populárnější polykarbonát odolá nárazům, ať už jde o padání krup či rány kladivem. Vždy zůstává zcela pevný a netrpí ani při silném kontaktu s UV zářením, které velmi dobře filtruje. Další možnost nabízí plný lexan s vynikajícími izolačními vlastnosti.

5) Variabilita

Různé typy rozměrů a modelových řad vytvářejí z každého ocelového přístřešku svůj originál. Jednotlivé moduly lze navíc přidávat vedle sebe a vytvořit tak větší zastřešené místo. Vše můžete obohatit o doplňky, jako jsou dopňující výplně ve vlnitém nebo kokovém provedení. Ty okoření celou stavbu z hlediská funkčnosti i celkového vzhledu. 
 

Lepené dřevo představuje velmi flexibilní materiál, ze kterého lze vyrábět libovolné geometrické tvary velkých průřezových rozměrů i délek. U tohoto přírodního materiálu si navíc můžete vybrat až z 12 barev jednotlivých odstínů

6) Montáž

Jednoduchá konstrukce hliníkové varianty umožňuje si celou stavbu vybudovat zcela sám. Zvládne ji tak každý domácí kutil bez výrazných zkušeností. Montáž pak probíhá dvěma způsoby, a to přímým betonováním do výkopu nebo použitím ocelových přírub, které se kotví do předem připraveného základu. 
 

Dřevěný přístřešek je dodáván v jednotlivých kusech a jeho sestavení zvládne každý svépomocí. Díky těmto vlastnostem si můžete stavbu kdykoliv rozložit a přemístit na jiné místo dle vašeho uvážení.

7) Cena

Cena přístřešku pro auto se pohybuje v řádech desítek tisíc korun. Více než na použitém materiálu zde závisí na typu, rozměrech a celkovém provedení. V tomto případě si tak můžete být jisti, že s ohledem na váš rozpočet, se vždy můžete vybrat tu nejideálnější variantu.