MagazínJaké zvolit slunečníky?

Venkovní slunečníky vám pomohou trávit příjemné chvíle na balkoně, zahradě, terase i u bazénu, aniž by vás obtěžovaly přímé sluneční paprsky. Slunce je velmi škodlivé, slunečník vás chrání před UV zářením.

Venkovní slunečníky vám pomohou trávit příjemné chvíle na balkoně, zahradě, terase i u bazénu, aniž by vás obtěžovaly přímé sluneční paprsky. Slunce je velmi škodlivé, slunečník  vás chrání před UV zářením. 
 
 

Druhy slunečníků

Malé slunečníky

Malé slunečníky jsou vhodné na zakrytí menšího prostoru, například malého balkonu či dětského bazénku. Rozhodně i v tomto případě investujte do kvalitního výrobku, který vydrží několik sezon. Slunečníky jsou velmi lehké a nenáročné na manipulaci. 
 

Obří slunečníky

Na velké zahradě či terase je potřeba zakrýt co největší prostor. Místo dvou velkých můžete pořídit jeden obří slunečník, ale počítejte se složitější manipulací. Na rozevření a složení slunečníku budou potřeba dva lidé. Počítejte s vyšší pořizovací cenou, hodí se například také na zahrádky restaurací, kde hosty ochrání i před mírným deštíkem. 
 

Slunečníky nad bazén

Máte-li na zahradě bazén, zcela jistě zde trávíte v létě větší část dne. Nad bazén se nainstalují slunečníky do speciálního otočného ramena. Slunečník pak otočíte podle sluníčka. Ochráníte svou pokožku před spálením. 
 
 

Velké slunečníky na terasu

Na zahradu či velkou terasu je možné pořídit si velký slunečník. Hodí se například na zakrytí stolu, například když chcete na terase obědvat. Slunečník je pak potřeba řádně upevnit, aby byl odolný vůči větru. 
 
 

Požadavky na slunečníky 

Slunečníky musí splnit několik požadavků, aby plnily svou funkci správně:
  • mají odolnou konstrukci
  • jsou nenáročné na ovládání
  • mají nepromokavou a nemačkavou látku
  • kotvení slunečníku je stabilní
 
Dražší slunečníky se vyrábí s kovovou konstrukcí, z nerezavějících slitin. Často jsou opatřeny ještě ochranným nátěrem. Noha slunečníku je pak lampionová nebo umístěná do středu. Velkoprostorové slunečníky se vyrábí s dřevěnou konstrukcí, nejčastěji z teaku či jiného tvrdého dřeva.