MagazínJaké mají výhody plechové zahradní domky?

Pořídit si zahradní domek lze na jakoukoliv zahradu či větší i menší pozemek pro uskladnění nářadí, jako šatnu na stavbu nebo pro příležitostné přespání. Jaké výhody mají plechové zahradní domky?

Pořídit si zahradní domek lze na jakoukoliv zahradu či větší i menší pozemek pro uskladnění nářadí, jako šatnu na stavbu nebo pro příležitostné přespání. Jaké výhody mají plechové zahradní domky
 
  • nízká pořizovací cena
  • jednoduchá montáž
  • vysoká životnost
  • velký výběr modelů
  • naprostá bezúdržbovost


Plechové zahradní domky a jejich dělení

Plechové zahradní domky se dělí do tří kategorií:

Nejnižší kategorie - Tyto plechové zahradní domky nemají příliš valnou kvalitu a jsou proto velmi levné. Čekejte však u nich mnoho nedostatků. Jsou vyrobeny z velice tenkého plechu, díky kterému je snížena životnost domku a má také horší stabilitu. Levné zahradní domky z plechu velmi snadno zrezaví. 
 
Střední kategorie - Zde už si vyberete od mnoha ověřených výrobců kvalitní plechové domky. Mají dostatečně silný materiál a dobré zpracování. Tyto domky jsou stabilní, často mají prodlouženou záruku. Nehrozí u nich prorezavění jako u levných domků nejnižší kategorie. Zpravidla je použit pozinkovaný plech. Střecha je pultová nebo sedlová. 
 
Vyšší třída - Chcete-li na svou zahradu skutečně kvalitní materiál, chcete špičkový domek za výhodnou cenu, pak hledejte v této kategorii. Precizně zpracované zahradní domky pocházejí od českých i zahraniční výrobců, především  z USA. 

Stejně jako u dřevěných, i u plechových zahradních domků si dejte záležet na jejich výběru. Zpravidla se používají ryze účelně jako skladiště. Výhodou je bezúdržbovost plechu. Zahradní domek lze také uzamknout a chránit tak před zloději. 
 

Nejčastějšími důvody pro pořízení plechového domku na nářadí je: 

  • netaháme špinavé nářadí domů 
  • nižší pořizovací cena než budování garáže či sklepa
Zahradní domky z plechu se prodávají jako hotové stavebnice, které snadno smontujete za pár hodin. Používá se žáruvzdorný pozinkovaný plech, který odolává korozi.