MagazínJaké jsou výhody a nevýhody motorové sekačky

Sekačka je skvělý vynález, který nám usnadňuje údržbu zahrady. Pokud uvažujete o nákupu motorové, představíme vám její výhody a nevýhody.

Sekačka je skvělý vynález, který nám usnadňuje údržbu zahrady. Pokud uvažujete o nákupu motorové, představíme vám její výhody a nevýhody.
 
 

Výhody motorové sekačky

Motorová sekačka se hodí všude tam, kde je rozsáhlejší terén. Zvládne jak lehké převýšení, tak nerovný terén. Největší výhoda je, že nepotřebujete žádnou elektrickou energii. Zvládnete tak posekat i pozemek, který je vzdálený od domu a přívodu elektřiny. K motorové sekačce si můžete dokoupit celou řadu příslušenství. Ze sekání vás nebudou bolet ruce, díky ergonomicky tvarované rukojeti. 
 

Sekačka s pojezdem či bez

Vybrat si můžete sekačku na trávu s pojezdem i bez. Záleží na druhu trávníku, který budete sekat a jakým způsobem jej udržujete. Sekačka s pojezdem je jednodušší na řízení. Sekačka bez pojezdu je vhodná pro menší a střední zahrádky v rovném terénu. 
 

Nevýhody motorové sekačky

Obrovskou nevýhodou motorových sekaček je jejich hlučnost. Problém je také ve chvíli, kdy vám dojde palivo a vy nemáte náhradní v kanystru. Musíte nasednout do auta a dojet k nejbližší benzínové pumpě. Motor sekačky musíte pravidelně udržovat, čistit. Sběrné koše na trávu je potřeba často vysypávat a sekačka bez pojezdu je velmi fyzicky náročná, zejména pro ženu. 
 

Pár rad

Investice do nákupu sekačky není malá, je proto si potřeba před nákupem porovnat celou řadu parametrů více modelů a značek. Pár ušetřených tisícovek se vám může postupem času nevyplatit. O nákupu by měl rozhodovat také nabídnutý záruční a pozáruční servis, možnost nákupu náhradních dílů a příslušenství. Pro velké plochy vybírejte rovnou zahradní traktůrky. Nebudete se při sekání velkého pozemku příliš namáhat.