MagazínJak si vytvořit teplé klima pod pergolou

Letní dny jsou za námi a podzim nastupuje na scénu. Chladné dny nám postupně budou krátit společné rodinné chvíle pod naší oblíbenou pergolou. Volba vhodného typu vytápění však může zajistit příjemné klima i za studeného počasí. Jak na to?

Možností, jak se chránit před nepřízní počasí, je hned několik. Pokud netoužíte investovat další prostředky a opatřit pergole boční stěny, můžete využít vhodné topidlo. To vytvoří nejen kýžené klima ale zároveň i romantickou atmosféru a zvýší atraktivitu celého místa. Jaké typy jsou na výběr? 

Sálavé ohřívače 

Tzv. sálavý ohřívač je dnes již běžnou praxí většiny moderních restaurací a dalších užitných ploch. Praktické užití však nalezne i u vás doma. Využitá technologie zajistí výkon až 8kW a zároveň se postupně vydává směrem snižování spotřeby plynu a k nižší produkci škodlivých látek. Během chvíle si tak můžete vytvořit příjemné prostředí. Jeho elegance je další předností. Většinou se jedná o štíhlý vzhled doplněný vysoce kvalitní leštěnou ocelí, ovšem celková nabídka je daleko širší. 

Infrazářič  

Základem infrazářiče je infračervené teplo. Jedná se o záření o vlnové délce větší než viditelné světlo a často je považováno za "tepelné záření". Výkon se pohybuje okolo 2000 W, což stačí na vytopení plochy až 15 metrů čtverečních. Topidlo je přenosné nebo je možné ho instalovat napevno. 

Ohřívání lze umístit také do zimní zahrady

Čím se řídit při výběru

Při výběru správného druhu topidla a následně konkrétního typu je důležité koukat na specifikace výrobku. Plocha, kterou je schopné vytopit, závisí pak na jeho konstrukci. Obecně se uvádí, že jedno topidlo o výkonu 1,8 kWh zvládne přibližně 18 metrů čtverečních. 

Důležitá je také bezpečnost. Levné výrobky není vhodné podcenit a obezřetní musíme být především při jejich manipulaci. To samé platí i u pořizování plynových lahví, zde se raději držte služeb ověřených prodejců. Pokud vše provedete správně, můžete si užít zahradní posezení i za opravdu chladných dnů. 

Vyberte si z široké nabídky zahradních topidel