MagazínJak si ušetřit práci na zahradě

Krásnou zahradu můžete mít i v případě, že na ni nemáte mnoho času. Stačí pár tipů, které vám pomohou ušetřit práci, aniž by vaše zahradě nějak trpěla.

Krásnou zahradu můžete mít i v případě, že na ni nemáte mnoho času. Stačí pár tipů, které vám pomohou ušetřit práci, aniž  by vaše zahradě nějak trpěla. 

 

Netkaná textilie zatočí s plevelem

Mnoho lidí si myslí, že se plevelu zbaví jednoduše tím, že do záhonů vysypou mulčovací kůru nebo štěrk.  Plevel jde zničit pouze obtížně a pokud má kůra zabrat, museli byste ji nasypat alespoň do výšky 10 cm. Kůra se navíc postupem času rozkládá a je nutné ji doplňovat. Lepším řešením jsou netkané textilie. Stačí ji rozprostřít v okolí rostlin a nasypat na ni například ozdobné kamínky. 
 

Živý plot může být bezúdržbový

Chcete okolo svého domu živý plot? Jde to i bez složité údržby, ale je potřeba mít trpělivost. Rychle rostoucí keře jsou právě  ty, které musíte pravidelně zastřihávat. V případě, že o ně nedbáte, získáte plot zajímavých rozměrů a s přerostlými  větvemi. Spoustu času si ušetříte s plotem z tújí, bobkovišní, hlohu nebo buxusu. Zastřihnout je stačí 2x ročně. 

 

Na péči o zahradu si pořiďte chytré stroje a nářadí

Mezi chytré stroje, které šetří váš čas a uklizeno je bez námahy, je vysavač listí. V případě, že má i drtičku, můžete si  vyrobit vlastní kompost. Skvělým pomocníkem bude také  zastřihovač  trávy - chytré aku nůžky.  Na rozlehlou zahradu pořiďte robotickou sekačku. 
 
Nezapomeňte  také na kvalitní stroje jako je křovinořez, sekačka, kultivátor, ruční nářadí jako jsou motyka, rýč, hrábě a další. 

 

O betonové květináče nemusíte pečovat

Hitem posledních let jsou také betonové květináče. Vypadají velmi dobře, nikdo vám je nemůže  ukrást. Jejich údržba není nijak pracná. Do květináčů můžete stylizovat například minivýsadby.