MagazínJak se vyvíjely zahradní altány

Altán vždy vzbuzoval nebývalý zájem a stával se ozdobou každého místa. Od velkých zděných staveb na šlechtických zahradách jeho vývoj urazil dlouhou cestu. Dnes představuje oblíbenou stavbu a je dostupný pro každého ve spoustě variantách.

Šlechta a měšťané kdysi využívali zahradní altány ke společenským příležitostem, případně k odpočinku a lehkému popíjení. Takové typy patřily mezi opravdu bytelně zděné případně dřevěné stavby, které byly trvalé. Inspirace těchto staveb pocházela například z antiky, a tak se dodnes můžeme setkat na zahradách českých zámků s iónskými sloupy. 

Trvalé stavby nejdou přesunout

Dále se můžete setkat i s altány v orientálním a zajímavém vzhledu. V tomto případě může jít o dřevěné altány. Tyto typy jsou sice velice hezké, ale na druhou stranu velmi nákladné. Určitou nevýhodou je navíc skutečnost, že jde o trvalé stavby, které nemůžete přemístit. Přitom se může po letech stát, že budete chtít zahradu upravit trochu jinak a altánek vám bude ve vašich záměrech překážet. Pak se stává problémem. Jak to vyřešit?
Podívejte se na naši nabídku zahradních altánů
 


Moderní řešení z hliníku 

Řešení nabízí například moderní hliníkové altány. Nejsou sice tak zdobné a elegantní, jako jejich bratříčkové z dávné doby, ale zase nabízejí vysokou mobilitu. Jsou elegantní, komfortní a dají se kdykoli kamkoli přemístit. Vždy tak dokonale splní vaše očekávání a bude přesně tam, kde si ho přejete mít. Práškovaná hliníková konstrukce v čedičové barvě vypadá opravdu dobře a nerozbitný polykarbonát je designově krásnou a zároveň praktickou záležitostí

Více z kategorie: Zahradní altány