MagazínJak dokonale propojit dům s venkovní zelení

Pergola, přístřešek na auto či elegantní zimní zahrada. Možností jak propojit váš dům s přírodou je hned několik. Díky nim tak můžete trávit venku chvíle i v časech, kdy je počasí proti.

Přístřešek na auto nemusí být nudný

Jako první řešení se nám nabízí přístřešku na auto. Ten může zároveň plnit více funkcí. Kromě ochrany vašeho plechového miláčka může sloužit jako místo pro klidné posezení či malá zahrádka pro pěstování květin. Z běžného a nudného parkovacího místa tak může vzniknout sofistikovaný prostor.

Když rostliny šplhají

Možná vám ale přijde propojení domu se zahradou pomocí přístřešku trochu kostrbaté a raději byste zvolili elegantnější řešení. To se nabízí ve vybudování pergoly. Může jít o různé typy, vždy je však třeba zohlednit vzhled a typ domu. Někde se hodí nezakrytá jednoduchá varianta, jinde by bylo lepší zvolit tu složitější, například s otočnými lamelami. V tomto případě se dá styl přizpůsobit objektu a pomohou třeba i popínavé rostliny, které šplhají po celé konstrukci.

Pergoly a přístřešky v nabídce Hobbytec
 

Příroda u vás doma

Jako nejelegantnější propojení s přírodou se ale jeví zimní zahrady. Zatímco v předešlých případech můžete prostor využívat jenom od časného jara do pozdního podzimu, v tomto případě se jedná klidně i celou zimu. Květiny a rostliny vám mohou dělat radost po celý rok. Pokud zvolíte celoroční zahradu, pak můžete mít krásné posezení i během opravdu krutých časů. To vám samozřejmě významně zvedne náladu. 
Jak na zimní zahradu - podívejte se na video 

  Přístřešky a zastřešení