MagazínJak postavit rodinný dům do milionu

S dotazem, zda jde postavit rodinný dům do milionu, se setkáváme poměrně často. Můžeme odpovědět, že ano.

S dotazem, zda jde postavit rodinný dům do milionu, se setkáváme poměrně často.  Můžeme odpovědět, že ano.  


Nutný minimalismus

Spolehlivá firma vám je schopna dodat kvalitní montovaný dům s cenou do milionu. Domy však mají zpravidla užitnou plochu menší, než je 100 m2. Je proto potřeba počítat s menšími prostory, které vám i tak umožní kvalitní bydlení.  
Najdou se však i výjimky a je možné si pořídit celoročně obyvatelný rodinný dům do milionu s užitnou plochou okolo 105 m2. Tyto domy jsou velmi kompaktní a poskytnou dostatečné soukromí všem členům rodiny. 
 

Co je v ceně domu zahrnuto?

Pokud se pro rodinný dům do milionu rozhodnete, je vhodné si nechat zpracovat orientační cenovou nabídku. Je vhodné si předem ujasnit, co vše je v ceně domu zahrnuto. Pokud jde o montované domy, jsou určeny pro montáž svépomocí, případně si můžete připlatit za dopravu a  montáž domu. Tím se cena navýší zhruba o 100 000 Kč. 
V ceně domu není zahrnuta cena vašeho pozemku, také připojení na inženýrské sítě. Rovněž je potřeba připravit základovou desku, dům musí mít rovný podklad. Cena základové desky je okolo 140 000 Kč. 

 

Snižte náklady na pořízení domu na polovinu

Řešením, jak snížit náklady na pořízení domu až o polovinu, je práce svépomocí. Základy domu či základovou desku můžete udělat sami s pomocí přátel.  Ušetříte také na stavebním povolení. Ve většině případů stačí stavbu pouze ohlásit. 
 
Nechte si postavit montovaný dům na míru. Snadno tak ohlídáte svůj finanční rozpočet a navíc získáte své bydlení snů.  Takto si lze pořídit dům s libovolným počtem pokojů tak, aby vyhovoval potřebám rodiny.