MagazínJak postavit dětský zahradní domeček

Máte dítě a chcete jej zabavit na zahradě? Pak by vás mohlo zajímat, jak postavit dětský zahradní domeček.

Máte dítě a chcete jej zabavit na zahradě? Pak by vás mohlo zajímat, jak postavit dětský zahradní domeček. 
 
Zahradní domeček pro děti může být dokonalou alternativou klasického zahradního domku nebo chatky. Je však určený výhradně dětem. Poslouží jim nejen jako místo pro hračky, ale vlastní soukromý prostor, kde mohou trávit čas o samotě či svými kamarády a přetvořit jej ve svých hlavách na pevnost, princezninu komnatu nebo hrad...

 

Jak postavit dětský zahradní domeček svépomocí?

První možnost je určená určená opravdovým kutilům. Kdy dětský domek nejenom navrhnete, ale že si také seženete veškerý materiál, který bude na stavbu potřeba. Ideální je samozřejmě dřevo, nejlépe ve formě palubek. To by mělo být součástí:
  • Podlah
  • Stěn
  • Střechy
 
Taková stavba může ale vyjít i poměrně nákladně, nehledě na investovaný čas, nebo i na to, že se budete  pravděpodobně potýkat s řadou problémů. Pokud se podíváme na ty typické, může být častou komplikací nevhodný způsob spojení stěn a podlahy. Problémem mlže být i napojení a sestavení střechy domečku, případně realizace izolace, aby dovnitř nezatékalo. Dále nesmíte zapomenout dřevo dobře obrousit, nejlépe i nalakovat a zajistit, aby nikde nevykukovaly vruty, nebo hřebíky. Je tedy zřejmé, že je k  tomuto třeba čas a dostatečná zručnost. 
 

Jak postavit dětský zahradní domek téměř bez práce?

Pokud se vám výše popsaný postup zdá zbytečně složitý, nejste daleko od pravdy. Podívejme se proto na to, jak postavit dětský zahradní domek jednodušeji. S pomocí dětského zahradního domku v  podobě stavebnice k montáži svépomocí.
 
Pokud je zakoupíte, přijdou vám v krabici, kompletně rozložené. Vaším jediným úkolem tak bude montáž. Ta je snadná a rychlá, většinou hotová během několika desítek minut. Protože vše je pečlivě připraveno, jednotlivé části k osobě perfektně pasují a vše je navrženo tak, aby šlo montáž vykonat jen s nezbytným minimem úkonů. Výsledkem je elegantní, odolný domeček s dlouhou životností. A za dostupnou cenu.


Vyberte si velikost, barvy i materiál

Zatímco u klasické stavby svépomocí budete omezováni hlavně jedním jediným materiálem – dřevem, u stavebnice je na výběr z mnoha variant - od rozměrů, prostorových dispozic, designu a barev. Mnohé modely jsou vybaveny skluzavkou, verandou či pískovištěm. V posledních letech jsou opět v oblibě především dřevěné dětské domky, ale k dostání jsou samozřejmě také plastové domečky na hraní, které jsou navíc bezúdržbové.