MagazínHliníkový přístřešek a jeho nekonečně podob

Pod pojmem přístřešek si můžeme představit cokoliv, co chrání před deštěm. Máme hned několik typů, které se liší svým zpracováním, rozměry a vzhledem. Vždy záleží na účelu jeho využití. Toužíme mít v suchu automobil, zahradní náčiní, dřevo či popelnice? Řešení se vždy najde.

V oblasti hliníkových přístřešků je nabídka široká. Tento materiál nabízí univerzalitu svým vzhledem, a především nekonečnou variabilitu. Jednotlivé profily lze zcela přizpůsobit místu a potřebám majitele. Jaké možnosti při výběru máme?

Přístřešek pro auto

Jedná se o nejklasičtější variantu. Přístřešek pro auto začíná být velmi populární alternativou garážového stání. Jeho cena je značně nižší a funkční vlastnosti na vysoké úrovni. Zastřešení z lexanu nabízí ochranu před slunečními paprsky. Lak auta tak netrpí a interiér se nepřehřívá. K dostání je velké množství variant, a to pro jedno i více aut.   

Vítanou variantou je přístřešek pro auto svépomocí. Jedná se o verzi, kterou je možné si vybudovat zcela sám. Obecně stavba přístřešku není náročná a nezabere více jak několik hodin. Tato vlastnost je další výhodou oproti klasické zděné garáži.

Zahradní přístřešek

Přístřešek lze umístit na jakékoliv místo, stačí k tomu vybudovat odpovídající podklad. Již tak nemusí sloužit pouze k parkování, ale také jako chráněné posezení na zahradě. Chodí se také pro uskladnění pracovního náčiní. Menší variantu můžeme využít jako přístřešek na popelnice.

Hliníkový přístřešek je možné zvolit v široké nabídce designů. Vždy tak zapadne do koloritu svého okolí. Jednotlivé profily již dávno nemusí být pouze v antracitovém nebo hnědém odstínu. Na výběr je z barev vzorníku RAL.

Přístřešek na dřevo

Úhledně složené dříví na zahradě je nesmrtelnou romantikou. Přístřešek představuje zastřešenou konstrukci, která chrání přírodní materiál před deštěm i sněhem. Záleží na našich preferencích, jaký si zvolíme typ. Můžeme využít služeb klasického přístřešku pro auto, případně si vybrat speciálně vytvořený dřevník.

Plachtové a dřevěné přístřešky

I když je hliník moderním trendem, stále se najdou místa, kde více zapadne plachtový či dřevěný přístřešek. Přírodní materiál má stále své nezapomenutelné kouzlo. Moderní postupy při výrobě zvládnou vytvořit variantu, která vyniká dlouhou životností a snadnou údržbou.

Plachtový přístřešek se hodí do komerčních míst. A to především díky možnosti ho kdykoliv sbalit a přemístit. Hodí se tak k ochraně motocyklů, větší automobilů či koní.