MagazínOzvláštněte svojí zahradu originální stavbou

Spousta lidí si pod pojmem altán představí nákladný domek někde ve šlechtické zahradě. Proto tato stavba mnoha lidem přijde staromódní a jako nešikovná záležitost. Opak je však pravdou. Moderní vzhled a dokonalá funkčnost jsou tou správnou charakteristikou.

Je sice pravda, že zahradní altány kdysi bývaly finančně hodně nákladné, a proto si je mohla dovolit obvykle jen ti nejbohatší. Dříve se stavěly v různých stylech, třeba jako orientální pavilonek nebo v antickém stylu. Doba se změnila a dnes je vše jinak.

Proměna v praktičtější objekt 

Ideální alternativou k honosným altánům se stává jeho dřevěná varianta, která je navíc o poznání levnější. Vlastně se dá říci, že během 20. století a počátku 21. století se altánek stal mnohem levnějším a praktičtějším objektem, než kdy dříve. Jeho postavení je mnohem jednodušší, navíc i materiály jsou dobře dostupné a zdaleka ne tak drahé.
 
Altán FRENCH 3,5x3,5 m
 

Neutrální design se přizpůsobí

Vlastně největší krok vpřed znamenají moderní hliníkové altány. Tento materiál je mimořádně vhodným konstrukčním kovem. Je lehký a ve slitinách plně vyniknou jeho kladné vlastnosti, kvůli kterým se používá nejenom na výroby altánů, ale i v mnoha dalších průmyslových oborech. Navíc má neutrální design, po natření se může dokonale přizpůsobit prostředí.
 
Videoprezentace nabídky altánů na Hobbytec.cz

Místo si vyberete sami

Současné zahradní altány z hliníku tvoří příjemnou skládačku. Určitě z ní budou nadšení všichni, kdo touží po relaxaci na zahradě. Navíc jsou samonosné, nepotřebují kotvení a dají se umístit prakticky kamkoli budete chtít. K dispozici jsou navíc velice rozmanitá prostorová a rozměrová řešení. Díky tomu si je můžete ušít doslova na míru a záleží jenom na vás, které místo pro ně vyberete.

Prohlédněte více z kategorie: Altány