MagazínElektrické krby a jejich výhody

Nepotřebujete komín, ani tuhé palivo. Jsou naprosto bezúdržbové. Takové jsou elektrické krby, které jsou stále oblíbenějším doplňkem v interiéru.

Nepotřebujete komín, ani tuhé palivo. Jsou naprosto bezúdržbové. Takové jsou elektrické krby, které jsou stále oblíbenějším doplňkem v interiéru. 
 
Krby jsou považovány za oblíbené a často téměř klíčové prvky v domácnosti. Oheň navodí příjemnou a romantickou atmosféru, ale složitost instalace klasických krbů mnohé odrazují. Výrobci proto nabízí mnoho alternativ. Elektrické krby jsou maximálně bezpečné a nenáročné na instalaci. Elektrický krb zcela změní design místnosti a povýší ji na luxusní interiér. 
 
Pořiďte si ekologický a finančně nenákladný krb do svého obýváku. Elektrická krbová vložka má velmi dlouhou životnost. Není potřeba shánět dříví či jiné topivo a nehrozí jeho koroze. Krb stačí jednoduše postavit, či pověsit v daném pokoji a zapojit do zásuvky. 
 
Při používání elektrického krbu se nemusíte obávat emisí, neustále špinavého interiéru od sazí a popela. Mají dlouhou životnost a svůj atraktivní vzhled si zachovají i po desítky let. Krb dokonale imituje vzhled hořícího dřeva. Můžete jej instalovat v obýváku, v ložnici, v hale, ale klidně také v koupelně. Jedinou nevýhodou elektrického krbu je, že nevydává příliš velké  teplo. Chybět vám bude teplo a praskání polínek. Elektrický krb se dá ovládat pomocí dálkového ovládání. Vybrat si můžete mnoho barev i designových provedení. 
 

Elektrické krby a jejich technické parametry

Elektrický krb bývá vybaven ventilátorem s výkonem 1- 2 kW, který vytopí prostor do 70 m3. Nepotřebujete stavět komín, čímž nezatížíte konstrukci domu. Jednoduše je můžete přesouvat z místa na místo dle potřeby.  Krby lze využít jako doplňkové zdroje topení. K instalaci elektrického krbu nepotřebujete žádná povolení.