MagazínDřevěné altány jako nezapomenutelný prvek zahrady

Zahradní altány nabízejí ideální prostor k posezení a na výběr je z mnoha druhů a možností. Jaký je však tím vhodným na vaší zahradu? Přinášíme vám krátký přehled.

Na vrcholu zájmu se v současnosti opět ocitají dřevěné altány. Jejich popularita je skutečně zasloužená. Jde totiž o velice užitečné objekty, které jsou zpracovány velice atraktivně a pečlivě. Vypadají opravdu reprezentativně a svým vzhledem ihned upoutají i náhodné návštěvníky nebo kolemjdoucí. Pořídit si do zahrady altán je dobré rozhodnutí.

Nepraskající dřevo

Jistě vás zajímá, jaké zahradní altány vůbec máte k dispozici. Kompletní stavba včetně střech je často stavebnicového typu a vyrobena ze dřevěného masivu, v našich podmínkách nejčastěji z toho smrkového a lepeného. Takto zpracované dřevo je méně náchylné k praskání vlivem vysušování a jeho rozměry se nemusí měnit vlivem pohlcování vzdušné vlhkosti. Střecha může být zhotovena například z bitumenového šindele.

Řešení bez nátěru

Pochopitelně bitumenové šindele mohou být v černé, červené či zelené barvě. Můžete si tedy vybrat takovou barvu do zahrady, která vám bude nejlépe vyhovovat a ladit s okolím. Základní provedení obvykle bývá bez střešní krytiny a nátěru. Jestliže si tak chcete doladit altán podle vlastních představ, pak je na místě vybrat si alternativu bez střechy.
 
Podívejte se na zahradní altány v nabídce Hobbytec
 

Více z kategorie: Altány