MagazínDoplňky k hliníkové pergole

Variabilita hliníkové pergoly je nekonečná. Ke konstrukci je možné přidat doplněk, který stavbu obohatí z pohledu funkčnosti i designu. Jaké jsou možnosti? Vybírejte z elegantního stínění i bočních stěn z různých materiálů.

Tři nosné sloupy a kvalitní zastřešení je základem zahradní pergoly. Ovšem s rostoucí poptávkou po tomto typu stavby se rozšiřuje také nabídka. Při výběru pergoly se nemusíte omezovat. Konstrukci je možné vytvořit zcela na míru.

Screenová roleta

Pokud jste umístili pergolu na jižní stranu a občas vás trápí silné sluníčko, sáhněte po screenové roletě. Získáte ochranu před nepříznivým počasím. Zároveň neztratíte nic na přísunu světla, rolety jsou velmi transparentní.

Jejich instalace je snadná a v nabídce jsou typy ideální pro pergoly i sezónní zimní zahrady. Jejich systém vytváří optimální tepelné podmínky v interiéru a zabraňuje průniku tepla.

Dřevěné stínění

Váš dům je z jedné strany zcela nechráněný a často pod vlivem silného větru. V takovém případě se z vašeho posezení může stát nepříjemná záležitosti. U hliníkových staveb se nabízí jedno efektivní řešení. Boční stěna z dřevěného materiálu ochrání interiér před počasím a zároveň vám zajistí dokonalé soukromí.  

Boční skleněná stěna

Pergolu je možné obohatit o stěna z bezpečnostního skla. Tento materiál vyniká velkou odolností a dlouhou životností. Pokud dojde k jeho rozbití, láme se v hladkých úlomcích, které nikoho neporaní. Stěny je možné zvolit v posuvné variantě. Manipulace je velmi snadná a lehce můžete pod pergolu vpustit čerstvý vzduch.

Případně můžete zvolit menší nadsvětlík, který dodá oporu celé konstrukci a decentně obohatí vzhled pergoly. 

Mléčné a kouřové sklo

Zastřešení z bezpečnostního skla je možné zvolit v mléčném či kouřovém provedení. Elegantní varianta chrání před slunečními paprsky. Zároveň dodá celé stavbě nádech nezapomenutelného luxusu.

Otočné lamely

Tento typ zastřešení je žádanou novinkou na českém trhu. Bioklimatické pergoly si poradí s velkým deštěm a horkým sluncem. Otočné lamely je možné natočit do takové polohy, aby všichni účastnici zahradního posezení byli spokojení.

Celý systém se dá zautomatizovat. K zastřešení lze přidat chytré senzory deště a větru. Pokud začnou padat kapky, lamely se ihned uzavřou. U druhé varianty je konstrukce chráněná před silným větrem, který ji může poškodit. Senzor je nastaven na určitou míru. Při jejím překročení se lamely otevřou, aby došlo k maximálnímu profuku.