Magazín9 otázek k bioklimatické pergole

Bioklimatická pergola je stále žhavou novinkou, která se ihned dostala do povědomí a tužeb každého milovníka zahradního posezení. Ovšem její funkčnost zůstává pro mnohé záhadou. Pojďme se podívat na pár častých dotazů.

Jaké jsou výhody otočných lamel?

Jedná se o ojedinělý systém zastřešení. Polohu jednotlivých lamel lze přizpůsobit počasí. Například je natočit do takové polohy, aby žádného účastníka posezení pod pergolou neotravovaly sluneční paprsky. Při dešti se dá systém uzavřít a skrz se nedostane ani kapka. Voda je následně sváděna odtokem mimo stavbu.

Lamely bioklimatické pergoly jsou elegantní a moderní řešení. Zaujmou svým designem, odolností a další funkčností. Navíc se dají plně zautomatizovat. Z pergoly vytvářejí chytrou stavbu.

Jak lze ovládat zastřešení z otočných lamel?

Dálkovým ovládáním či s výpomocí chytrých senzorů. Ten dešťový odpovídá na každou kapku a je schopný lamely ihned uzavřít. Větrný naopak reaguje na silný okolní vítr. V takovém případě se zastřešení otevře, aby došlo k plynulé cirkulaci vzduchu. Důvodem je ochrana konstrukce před podfouknutím.

Jaké maximální rozměry bioklimatické pergoly mohu zvolit?

Každý typ bioklimatické pergoly má daný maximální rozměr. Důvodem jsou otočné lamely, která mají svá omezení. Pokud toužíte po atypickém tvaru konstrukce či zvolit nadstandardní variantu, stačí k sobě přikotvit dvě bioklimatické pergoly. Tohle řešení vypadá velmi elegantně.

Je konstrukce stejná jako u klasické pergoly?

Ano. Oba typy pergol jsou vyrobeny z hliníkového materiálu, který navíc prochází povrchovou úpravu, aby nedošlo k jeho korozi. Navíc je velmi odolný vůči mechanickému poškození.

Jak na údržbu bioklimatické pergoly?

Hliníkový materiál nevyžaduje náročnou údržbu. Stačí trocha vody a případně konstrukci umýt. Otočné lamely si poradí také s větší sněhovou pokrývkou. V zimě nemusíte mít strach z poškození zastřešení. 

Může být bioklimatická pergola volně stojící?

Volně stojící varianta je možná a zároveň velmi oblíbená. Elegantní řešení vytváří nezapomenutelné místo na zahradě připravené na jarní odpočinek i letní posezení.

Je možné boční stěny opatřit posuvnými stěnami?

Konstrukci je možné obohatit o skleněné stěny a vytvořit bioklimatickou zahradu. V naší nabídce naleznete i tuto variantu. Jedná se o ojedinělou stavbu, která zaujme funkčností a originálním zpracováním.

Jaké odstíny nabízí bioklimatická pergola?

Hliníková konstrukce je v tomto směru zcela variabilní. Vybírat můžete z klasických odstínu, případně popustit uzdu své fantazie a zvolit barvu z neomezeného vzorníku RAL.

Mohu si zvolit bioklimatickou pergolu na míru?

Rozměry, barevný odstín a další doplňky se odvíjejí od vašich preferencí. Hliníková konstrukce nabízí velkou variabilitu.