Magazín5 důvodů pro pořízení dřevěné pergoly

Originalita v každém zpracování. Dřevo je stále oblíbeným materiálem, který nezapře svůj přírodní původ. Pokud je vaše zahrada bohatá na rostlinné druhy, pergola ze dřeva ji obohatí svým bezkonkurenčním vzhledem. Máme pro vás 5 důvodů, proč sáhnout zrovna po tomto řešení.

1) Tvarová stálost

Rozměr pergoly si můžeme zcela uzpůsobit našim požadavkům. Při výrobě jsme schopni vytvořit prakticky libovolné geometrické tvary prutů a jakékoliv průřezové rozměry a délky jednotlivých dílců.

Moderní technologie a vyšší odolnost vůči proti vzniku trhlin udržují tvarovou stálost celého objektu. Odolává jak zubu času, tak i agresivním látkám, vodě i ohni.

2) Odolnost vůči vnějším vlivům

Při realizace dřevěné pergoly se využívá vícevrstvé lepené dřevo s impregnací. Jedná se o záruku, že konstrukce nebude tak snadno podléhat vnějším vlivům okolního prostředí. Dřevo samotné je hydroskopickým materiálem a pohlcuje tak vlhkost ze vzduchu. Za deště bobtná, naopak v suchu sesychá. Díky tomu může být odolnější než materiál nepřírodní povahy.

3) Suchá montáž

Samotná montáž konstrukce je suchá a provádí se bez nutnosti zatvrdnutí. To znamená, že je možné ji provádět za jakéhokoliv ročního období. Pergolu tak zvládneme postavit i svépomocí.

4) Šetrnost k přírodě

Pergola je vyrobena z materiálu, který je plně recyklovatelný a šetrný tak k okolní přírodě. Jeho povaha navíc plně zapadá do svého okolí. Tím se liší od kovové varianty. Ta vždy bude mírně odlišná od sousední zeleně.

5) Nezapomenutelný vzhled

Barvu konstrukce si můžete vybrat až z 12 odstínů dřeva. Zároveň nemusíte stavbu nezbytně ukotvit ke zdi. Vy tak můžete pergolu postavit zcela samostatně, pouze do dlažby. Díky tomu získá na pevnosti. Vytvoříte tak dokonalé místo ke grilování i dětskou hernu.

Pokud navíc vše doplníte o polykarbonátové zastřešení, dostane se vám obdivu od všech návštěvníků. Tato varianta nabízí zcela funkční a estetický dojem.

Podívejte se na pergoly v naší nabídce a vyberte si!