MagazínZimní zahrada v japonském stylu pro náročné

Promyšlené prvky, řád, výrazné doplňky a celková melancholie. Japonský styl zahrad je populární i u nás a stává se nezapomenutelným místem. A právě menší stavby tvoří celkový ráz tohoto prostoru a zimní zahrada je jednou z nich. Jaké vlastnosti by měla mít?

Zimní zahrada v japonském stylu musí vynikat svojí originalitou. Typické je využití velkých skleněných ploch po celém obvodu stavby. Hliníková konstrukce je pevná a odolná vůči vnějším vlivům. Vše zároveň musí být pevně spojeno s domem, a to nejenom kvůli bezpečnosti. Zahrada dotváří jeho vzhled a zvyšuje architektonickou hodnotu.

Variabilita

Tento typ zimní zahrady musí být stylizován přesně na míru vašim potřebám. Variabilita je v tomto směru neocenitelná a projeví se ve výběru rozměrů, typu zastřešení i vnitřních prvcích. Důležité je si říci, pro jaký účel vše realizujete. Toužíte-li vybudovat letní jídelnu, či pouze prostor pro okrasné květiny a příležitostný odpočinek? Záleží na každém detailu

Celoroční využití

Japonská zahrada nabízí nekonečně mnoho řešení. Pokud opravdu hodláte investovat do stavby nemalé finanční prostředky, můžete vytvořit místo pro celoroční využití. Díky využití moderní konstrukce a odolných materiálů stavba v létě zajistí příjemný chládek, kdežto v zimě udrží dostatečné teplo.