MagazínZimní zahrada pro komerční účely

Zimní zahrada je moderní stavbou, která najde uplatnění nejen v soukromé sféře. Již několik let se využívá také jako část restauračních zařízení nebo moderních prostor ve městě. Je to především její design a variabilita. Ten z ní vytváří zcela univerzální a originální řešení.

Konstrukce a celkové provedení zimní zahrady se neustále vyvíjí. Dnešní výroba umožňuje realizovat jakékoliv zadání a vytvořit originální zpracování. Při plánování je nutné si říci, jestli chceme vytvořit objekt pro celoroční nebo sezónní využití. Na tom závisí výběr jednotlivých materiálů a dalších doplňků. 

Zimní zahrada mnoha podob 

Zimní zahrada se dnes stává plnohodnotnou součástí interiéru. Ráz stavby je tvořen především velkými skleněnými stěnami. V chladných měsících vytváří dokonalou ochranu před nepříznívým počasí, v letních měsících se dají otevřít a interiér dokonale splyne s vnějším okolím. Proto se stanou ideální volbou u restaurací a dalších zařízení, které vyžadují celoroční provoz.  
 

Hliník splní vaše přání 

V současné době se nejvhodnější volbou stává hliník. Jeho variabilita a univerzálnost zapadne do jakéhokoliv prostředí, ať se jedná o městskou zástavbu nebo se v okolí nachází příroda. Tento materiál navíc vyniká vysokou odolností, dlouhou životností a nenáročnou údržbou. 
 

Sklo jako doplněk 

Zastřešení se stává podstatnou částí zimní zahrady. V tomto směru máme na výběr z elegantního skla či dokonale funkčního polykarbonátu. Ten nabízí dokonalou ochranu před silným deštěm a navíc vyniká dlouhou životností. Komfort zajistí volba dalších doplňků jako odvětrávání, vytápění, případně osvětlení.