MagazínPři výběru rozhoduje materiál a světové strany

Posezení na zahradě za každého ročního období je snem každého majitele domu. Se zimní zahradou se přání stává skutečností. K výběru máme hned několik variant, jak však vybrat tu vhodnou? Záleží na mnoha aspektech.

Ke každému domu se hodí jiná zimní zahrada. Při jejím výběru se zaměřte na to, aby celek působil logicky a jednotně. Pokud disponujete starším domem, moderní skleněná přístavba by mu dodat svěžejší vzhled a eleganci.  

Určitě pak doporučujeme využít jižní strany. Ta je perfektní především pro zimní odbobí. Sluneční paprsky budou ohřívat prostor po celý den. V létě je však třeba se před nimi chránit správně zvolenou stínící technikou, nesmíme totiž nechat vnitřek rozpálit až příliš. Ostatní světové strany pro zimní zahradu mohou být tak řešením, ovšem vyvarujme se orientaci na sever, v takovém případě by stavba mohla ztratit svůj smysl.

Vyvarujme se dřevu

Nejstarším materiálem pro výrobu je kupodivu ocel. Je snáze tvarovatelná, odolná a velmi variabilní. Při jejím využití je potřeba dbát na povrchovou úpravu. Další variantou je zimní zahrada z hliníku. Tento typ je perfektní například pro zastřešení bazénu, materiál skvěle snáší vlhkost. Naopak bychom se měli vyvarovat dřevu.

I u malé stavby je potřeba mít kvalitní projekt. Při stavbě svépomocí je potřeba být dostatečně zruční a s dostatkem trpělivosti. Aby byla realizace dokonalá, je lepší ji nechat na odbornících. Objednat si můžete například zimní zahradu na míru