MagazínZimní zahrada část 4. - typ zastřešení

Zastřešení je pro zimní zahradu tím nejdůležitějším prvkem. Společně s konstrukcí vytváří její vzhled a odolné vlastnosti. Při jeho výběru se však musíme mít na pozoru. I drobnosti rozhodují a záleží na mnoha faktorech.

Aby zimní zahrada splňovala vše, co od ní očekáváte, je nutné zvolit správný typ zastřešení. Jelikož na jeho parametrech závisí celá stavba, je nutné se rozhodnout již při plánování. A co je nutné v tomto směru zvážit? Především mysleme na estetičnost. Materiál zastřešení by měl zapadnout ke svému okolí a především k fasádě domu. A jaké možnosti se nám nabízejí? 

1) Zastřešení ze skla

Výběr skla pro zastřešení zimní zahrady představuje osvědčenou a velmi estetické řešení. Zároveň musí podléhat přesným parametrům. Pro tyto účely nevolíme izolační dvojsklo, které využíváme pro boční stěny, ale bezpečnostní variantu. Ta se skládá ze dvou vrstev slepených fóliemi. Ty dodávají materiálu větší pevnost a požadovanou bezpečnost. A tak pokud dojde k rozbití, nehrozí poranění.  

2) Polykarbonát

Polykarbonát je moderní a velmi oblíbené řešení, které nachází uplatnění také u dalších staveb. Vyniká svojí lehkostí a konstrukce nevyžaduje nutnost speciální úpravy. Zároveň si zachovává svojí odolnost a zvládne silný déšť i menší sněhovou pokrývku. Zároveň zajistí dostatek světla do interiéru, a to díky dostatečné propustnosti.

Podívejte se na vlastnosti zimní zahrady