MagazínZimní zahrada část 5. - hliníková konstrukce k nezaplacení

Zimní zahrada se stává novou místností v domě. Ve většině případů se jedná o spojnici mezi obývacím pokojem a venkovním prostorem. Její provedení závisí nejen na budoucím účelu využití, ale především pak na architektuře domu. Tomu musíme přizpůsobit design konstrukce a další vlastnosti.

Při plánování zimní zahrady si musíme říci, zda ji chceme částečně nebo zcela včlenit do obytného prostoru. Tímto můžeme výrazně ovlivnit klima a vlhkost v interiéru obou staveb. Zároveň je nutné dbát na estetickou stránku. Vše by mělo do sebe zapadnout. Rozhoduje tak design a odstín fasády domu, stejně jako sklon i odstín jeho střechy. V tomto směru se neocenitelným pomocníkem stává hliníkový materiál použitý na konstrukci hliníkové zahrady. Jeho vlastnosti jsou univerzální a vypořádají se s každým vašim přáním. 
 

Moderní design hliníku 

Hliníková konstrukce vyniká dobrou statikou. Vzhledem k vysoké tuhosti materiálu je možné vytvořit velmi štíhlé sloupy a krokve. Tímto také ovlivňujeme velikost skleněných výplní, čimž se dá vytvořit velmi designová varianta. Jeho předností je také snadná údržba a dlouhá životnost, díky ní si zachová svůj lesk po řadu let. 
 

Nekonečná variabilita hliníku 

Hliníkový materiál je ve svých vlastnostech velmi přizpůsobivý. Rozměry nejsou omezeny a dají se přizpůsobit jakémukoliv prostoru. To stejné platí také při výběru barevného odstínu a celkového provedení. Vždy tak vytvoříte stavbu, která zapadne do svého okolí a architektonicky obohatí dům.
 

Dokonalá funkčnost hliníku 

Výtečnou vlastností hliníku je jeho odolnost vůči klimatickým změnám a nepřízni počasí. Vydrží i silné poryvy větru a společně se zastřešením odolá i sněhové pokrývce a dešti. Při výrobě konstrukce je použito eloxovaného varianty, která ještě více umocňuje tyto charakteristiky. 

Prohlédněte si nabídku zimních zahrad