MagazínZimní zahrada a její výhody

V současné době, kdy máme málo volného času, vzhledem k neustálým pracovním povinnostem, máme alespoň snahu volný čas, který nám zbývá si náležitě užít. A k tomuto účelu nám může posloužit právě prostor zimní zahrady.

16.5.2017
 
V současné době, kdy máme málo volného času, vzhledem k neustálým pracovním povinnostem, máme alespoň snahu volný čas, který nám zbývá si náležitě užít. A k tomuto účelu nám může posloužit právě prostor zimní zahrady.
 

Zimní zahrada dneška

Kdysi dávno byli zimní zahrady výsadou bohatých lidí a fungovaly spíše jako skleníky pro citrusy. Dnešní moderní pojetí zimní zahrady umožňuje využívat tento prostor nejen k pěstování květin, ale také jako prostor k relaxaci, pracovnu, hernu pro děti, místo pro setkávání s přáteli. V podnikatelském sektoru lze zimní zahrady využívat jako kavárny, cukrárny či jiná zařízení.
 

Hotový systém zimní zahrady

Domácí kutil si jistě dokáže sestavit hotový stavebnicový systém zimní zahrady. Levné zimní zahrady jsou vyráběny z lehké hliníkové konstrukce a opláštění z velmi kvalitních polykarbonátových desek. Tyto materiály jsou prakticky bezúdržbové. Přestože polykarbonátové desky nepropouští UV záření, je vhodné zvážit doplnění zimní zahrady o vhodné stínění.
 

Luxusní zimní zahrady

Jestliže si zákazník nevybere mezi dostupnými hotovými modely zimních zahrad, je možné, realizovat zimní zahradu přímo na míru. Dodávka na klíč zahrnuje zaměření zamýšleného prostoru, návrh, rozpočet realizace a samotnou realizaci zimní zahrady. Při výběru zimní zahrady je dobré inspirovat se v ukázkovém centru.
 

Pevné nebo posuvné zastřešení

Hotové stavebnicové systémy mívají většinou pevný způsob zastřešení, kdy je větrání zimní zahrady zajištěno okny. Velmi komfortní způsob představuje posuvné zastřešení zimní zahrady. Posuvné zastřešení umožňuje zcela nebo zčásti otevřít prostor zimní zahrady. Navíc je tento typ zastřešení opatřen zámkem a jeho uzamčením je zamezen vstup do domu přes zahradu.
 

Výběr místa

Při výběru místa pro zimní zahradu je vhodné řídit se nejen orientací zimní zahrady vůči světovým stranám, ale zejména účelu jejího využití. Jestliže v ní chceme trávit čas při posezení s přáteli je vhodnější, aby navazovala na část domu s kuchyní. Pokud jí chceme mít jako relaxační či wellnes část, je vhodné, aby byla situovaná u nejklidnější části domu. Třeba u ložnice.