MagazínŽidle k počítači - jakou vybrat?

Pracujete-li u počítače celý den, pak je důležité, abyste si vybrali správnou židli. Židle k počítači je základem k vašemu úspěchu. Jak ji vybrat?

Pracujete-li u počítače celý den, pak je důležité, abyste si vybrali správnou židli. Židle k počítači je základem k vašemu úspěchu.  

Jak ji vybrat? 

1. nekupujte naslepo

Pokud si vybíráte židli k počítači, pak si rozhodně nepořizujte příslušenství, které téměř nevyužijete, například opěrku hlavy. Zde rozhodně neplatí židle k počítači = co nejsložitější model. Drahá židle ne vždy splňuje požadavky na komfort.
 

2. kožená židle vám užitek nepřinese

Také jste jako malí snili o tom, že budete dělat velkého šéfa v kožené židli? Popravdě není to nic moc. Kožená židle k počítači je výhodná pouze ve snadné údržbě. Pokud je venku teplo nebo potřebujete v židli sedět pár hodin, bude to pro vás velmi nepohodlné. 
 

3. Zidle k pocitaci nesmí být příliš měkká

Jdete-li vybírat zidle k pocitaci, nedejte na první pocit. Po usednutí může být měkká židle velmi pohodlná, nicméně pro několika hodinové sezení denně není příliš užitečná. Vybírejte si židli s adekvátní tvrdostí. 

 

4. Důležitá je bytelná konstrukce

Židle musí mít stabilní základnu a velmi bytelnou konstrukci. Musí do všech směrů klást takový odpor, aby nebylo možné ji převrátit. Vyhnete se tak nežádoucím úrazům vás či dalších členů rodiny nebo kolegů. 
 
Pamatujte také na to, že nejen  židle k počítači, ale také správný stůl je důležitý.  Do svého pracoviště se nebojte investovat, především, když trávíte u počítače 4 a více hodin denně. Ergonomická židle se přizpůsobí vašemu tělu, podporuje správné držení těla a páteř nebude tolik zatěžována. Po nějaké době sezení se protáhněte a projděte. Stejně tak dbejte o svůj zrak. Každých 15 minut se podívejte například z okna, aby si vaše oko ulevilo od monitoru.