MagazínCo znamená zelená stavby

Termínem zelená stavba lze označit každou ekologickou stavbu z populárních SIP panelů. Ekonomika jde v ruce s ochranou životního prostředí, o kterém se hovoří ve všech odvětvích včetně stavebnictví. Klasické zděné stavby sice nejsou na ústupu, všechny zmíněné parametry však splňují především montované stavby.

Do této kategorie monotvaných domů nelze zařadit pouze ty rodinné, i když se staví nejvíce. Velmi oblíbené jsou v současné době také garáže s omítkou, které se dovedou skvěle přizpůsobit designu již stávající stavby. Dalším populárním objektem jsou zateplené či nezateplené montované haly zateplené nebo nezateplené. Ty jsou ideální pro podnikatele zejména pro svou mobilnost a multifunkčnost

Výhody SIP panelů

Montované haly, garáže, domy a jiné stavby jsou stavěny ze sendvičových panelů. Zejména montované domy z panelů SIP a DEK lze zařadit mezi nízkoenergetické či pasivní stavby, kdy následný provoz vyžaduje jen minimální náklady na vytápění. Ale nejen ekonomická stránka panelů je výhodná. Montované stavby z těchto nadčasových materiálů poskytují zdravé bydlení bez plísní, formaldehydů a alergenů a ještě spoustu dalších výhod.
 



Výhody montované stavby

Výstavba montovaného domu z panelů je levnější v průměru o 20 % oproti zděné variantě. A to zejména v důsledku technologie při realizaci, která umožňuje stavbu stihnout v čase 8 - 12 týdnů. Dům lze navíc prakticky postavit kdykoliv, ani tuhá zima nepředstavuje problém, protože jde o zcela suchý proces. Navíc je celá stavba z materiálů, které jsou 100% recyklovatelné a představují obnovitelný zdroj.

Větší obytná plocha

A malý bonus navíc. Montované domy, díky tloušťce stěn z panelů SIP nebo DEK, umožní využívat svým majitelům až o 10% více užitné plochy. Zděný příbytek disponuje stěnami s tloušťkou 51 cm, kdežto u mobilního domu to je pouze 17 cm. Při zastavěných 100 m² tak ušetříte až 12 m².  

Prohlédnout více z kategorie Montované a mobilní domy