MagazínZatopte si na terase

Je vám ještě při posezení na terase zima? Pomoci vám mohou topidla.

13.4.2017

Je vám ještě při posezení na terase zima? Pomoci vám mohou topidla. 
 
 

Obytný prostor navíc

Milujete posezení na terase? Používáte ji jako další obytný prostor? Teplých dní u nás příliš není a tak vám jednoduchá topidla zpříjemní pobyt i v chladnějších dnech. Existuje mnoho variant, jak vytopit svou terasu. Je vhodné uvažovat také o zastřešení terasy, které navíc ochrání  před deštěm či větrem. 
 


Venkovní sálavé ohřívače

Venkovní sálavé ohřívače dokážou šířit teplo na několik metrů. Moderní topidla umožní nastavit směr proudění vzduchu. Sálání těchto topidel je velmi příjemné, připomíná sluníčko. Neohřívá vzduch, ale předměty kolem sebe. Ty pak teplo akumulují a vrací do prostoru terasy. Vybírat si můžete z plynových či elektrických modelů. 
 


Infrazářiče

Velmi oblíbené jsou infrazářiče, které rovněž pracují na principu sálání. Okamžitě je terasa vyhřívána. Infrazářiče na elektřinu vyžadují elektrickou přípojku, proto na to při jejich výběru pamatujte. Infrazářiče jsou přenosná nebo si je můžete na terase či v zahradě zabudovat na pevno. Pořídit se dají také stojany pro infrazářiče, které je udrží i ve větru na svém místě. 
 


Zahradní ohniště

Teplo vám dodá také zahradní ohniště. Moderní ohniště nejsou jen kameny dokola a uprostřed trávníku vypálená díra. Naopak jde o jedinečné designové prvky z nehořlavých materiálů. Vybrat si můžete ohniště ve tvaru koule, věže, pyramidy či jiného tvaru. Nejenže vytváří teplo, ale navíc si můžete na nich například opékat párky. Tato ohniště vždy udržujte z dosahu dětí. Dbejte o bezpečnost a topidla nenechávejte bez dozoru, pokud jsou zapnutá.