MagazínZateplení plechové garáže

Zateplit nebo nezateplit, to je to, oč tu běží - nevíte si rady s otázkou zateplení (nejen) plechové garáže? Poradíme vám.

Zateplit nebo nezateplit, to je to, oč tu běží - nevíte si rady s otázkou zateplení (nejen) plechové garáže? Poradíme vám.

Pokud je garáž napojena na dům, je její zateplení prakticky nutností, protože v takovém případě nízké teploty v garáži negativně ovlivňují tepelnou pohodu v domě. Kam proniká přes stěny. A je-li vstup garáže průchozí s některou místností, dochází k únikům také následkem větrání při každém průchodu do garáže. Následkem toho se zvyšují nároky a zároveň i náklady na vytápění.

Zateplení plechové garáže vám tedy může značné finanční prostředky a celkově zpříjemnit bydlení, ale i samotný pobyt v garáži. Nejen automobil, ale zároveň také mnoho věcí, které´v garáži skladujete, může dlouhodobý chlad špatně snášet.

Chytrá pěna nebo vata?

V závislosti na vašich potřebách a finančních možnostech pak můžete zateplit jak celou garáž, tak třeba jen jednotlivé stěny, strop či vrata. K zateplení se standardně používá skelná vata nebo chytrá izolační pěna tzv. foukaná izolace, kdy aplikace nástřikem umožňuje dokonale zateplit každičký milimetr plochy, čím prakticky sníží tepelné úniky na nulu. Více o zateplení chytrou peněou na našich stránkách Hotovedomy.cz

Vybrali jste si montovanou plechovou garáž na HobbyTec.cz a chcete ji mít zateplenou? Provedeme izolaci za vás..