MagazínZastřešení balkónu a terasy s hliníkovou pergolou Hobbytec

Hliníková pergola nemusí být pouze přikotvena k domu či volně stojící na zahradě. Své místo si najde také na terase, bytovém balkóně či střeše. Díky své lehké konstrukci a variabilitě je možné ji umístit opravdu kamkoliv. Vždy dokonale splní svou funkci. Chránit proti dešti, větru a slunečním paprskům.

Vlastní výroba umožňuje vytvořit hliníkovou pergolu zcela na míru. Rozměry, půdorys i celkové provedení je velmi variabilní.

Před zraky sousedů

Funkcí hliníkové pergoly není jenom stínění a ochrana před počasím, zároveň poskytuje také vytoužené soukromí. Pokud je k vám vidět z balkónů nad vámi, stačí zvolit zastřešení z polykarbonátu a uzavřít se tak světu. A nemusíte se bát, že ztratíte přísun přirozeného světla. Polykarbonát je velmi transparentní.

Polykarbonát do vyšších podlaží

Při výběru správné pergoly je nutné zvážit řadu faktorů. Jedním z nich se stává intenzita slunečních paprsků. Pokud balkón či terasa míří na jižní stranu, může hrozit, že se pod zastřešením často vytvoří nesnesitelné klima. V takovém případě je dobré zvolit polykarbonátové desky, které vynikají svým UV filtrem. Dvojnásobně to platí, zda se rozhodneme umístit pergolu na střechu. Zde je vystavena slunci prakticky po celý den.

Proti větru

Hliníkovou konstrukci je možné obohatit o další prvky. Skleněné boční strany uchrání před větrem a celý prostor ještě více uzavřou. Integrované LED osvětlení zajistí příjemné posezení ve večerních hodinách. Vhodné stínění eliminuje přímé sluneční paprsky a zajistí vytoužený stín.

Od pergoly už je blízko k vytvoření elegantní zimní zahrady. Stačí boční stěny obohatit o skleněné posuvné stěny. Tímto krokem získáte novou místnost v domácnosti, kterou je možné obývat i v chladných podzimních dnech.

Stavební připravenost

Pergola se v těchto případech kotví do stěny budovy. Hliníkové profily je možné uchytit prakticky kamkoliv. Důležité je dávat pozor na hydroizolační vrstvu, která by neměla být poškozena. S tím si poradí naši zkušení odborníci.