MagazínZakrytí hliníkové pergoly aneb chraňte své zahradní posezení

Hliníková pergola se stala hitem českých zahrad. Jedná se o jednoduchou stavbu, která nabízí široké možnosti využití. A čím vyniká nejvíce? Svojí variabilitou. Konstrukci lze pořídit v různých rozměrech a barevných odstínech. A zároveň ji můžeme doplnit o další prvky. Mezi ně patří vhodný typ krytiny, venkovní rolety a boční zastínění. Pojďme si všechny možnosti projít krok za krokem.

Základem pergoly je hliníková konstrukce. Jelikož se jedná o velmi tvárný materiál, není problém vytvořit atypické i nadstandardní provedení. V naší výrobě se fantazii meze nekladou. Kromě klasického provedení často realizujeme i rohové varianty anebo populární zastřešení balkónu. A pokud máme jasno v rozměrech, barvě a tvaru, zbývá vyřešit další prvky.

Střecha na pergolu

Zde se nabízejí dvě možnosti. Cenově dostupný polykarbonát můžeme potkávat na většině zahrad. Tento moderní materiál má především ochrannou funkci. Jeho UV filtr si poradí s velmi silnými slunečním paprsky. Má 100% UV ochranu a díky 75% podílu složky IR odolá také UVB. Jeho montáž je velmi snadná.

Bezpečnostní sklo je bezkonkurenční ve svém designu a eleganci. Nabízí neustálý přísun světla. Na údržbu je velmi nenáročné. Stačí vzít hadici s vodou a celou plochu rychle omýt. A pokud se bojíte silného slunce. Stačí si pořídit mléčnou nebo kouřovou variantu.  

Venkovní rolety na pergolu

Máte obavy, že vám špatné počasí bude rušit klidné chvíle při nedělním odpočinku? Anebo toužíte po troše soukromí? Stínící rolety do pergoly vaše strasti vyřeší. V případě, že je umístíme na přední stranu, získáme zcela uzavřený prostor. Následně je kdykoliv můžeme otevírat, a to dle aktuálního počasí. Zároveň se jedná o velmi elegantní prvek.

Boční zastínění pergoly

V posledních měsících se nám podařilo instalovat řadu bočních stěn k pergole. Zájem o ně výrazně roste. Jedná se o decentní prvek, který celý prostor izoluje od chladného větru, zvuku blízké silnice nebo zvědavosti sousedů. Ideální variantou je sklo v rámu.

Na cestě k zimní zahradě

Zasklené boční strany již vybízejí k poslednímu kroku. Pokud přední část obohatíme o posuvný systém, získáváme plnohodnotnou zimní zahradu. Na tomto postupu je krásné, že se dá rozložit do několika let. A to díky variabilitě hliníkové konstrukce.