MagazínZakázkové pergoly pro náročné

Spousta typů pergol předurčuje tuto stavbu stát se plnohodnotným doplňkem vaší zahrady. Při výběru se nám nabízí hned několik variant různého designu a zpracování. Vždy se dá navíc konstrukce přizpůsobit zcela na míru. Zakázková výrobu v tomto směru není nejmenším problémem.

Od dob kdy se stavěli pouze pergoly v klasickém utekla již dlouhá doba. Design, funkčnost i životnost. To vše změnil vývoj mílovými kroky kupředu. Dnes se nám nabízí hned několik typů, se kterými se naše zahrada stane nezapomenutelným místem. Představíme vám některé z nich.

1) Baldachýnové pergoly

Tento typ slouží především jako účinná ochrana proti slunci, dešti i silným povětrnostním vlivům. Látka stahovacího baldachýnu je totiž tvořena odolnou tkaninou pokrytou PVC potahem. Výhodou je možnost stažení na stranu až do zákrytu a ochránit se tak před nepříjemnými UV paprsky.

2) Markýzové pergoly

Markýzové pergoly jsou opravdovou lahůdkou. Jejich design vyniká originalitou a perfektně se hodí ke každému modernímu domu. Navíc jsou vybaveny systémem naklápěcích lamel nebo shrnovací střechou, což umožňuje během chvíle změnit krytý prostor na otevřený a možnost si naplno užít modré nebe.

3) Bioklimatické pergoly

Nejmodernějším trendem jsou bioklimatické hliníkové pergoly. Jejich otočná lamelová střecha funguje jako protidešťová zábrana a také umožňuje regulaci stínění a odvětrání přehřátého vzduchu. Uvnitř je tak vždy zcela přívětivé klima. V tomto směru se tak jedná o chytré využití přírodní energie. Stavbu si také můžete doplnit o screenové rolety či střešní markýzu. Ty mohou být ovladatelné dálkovým ovládáním.

Podívejte se na naší nabídku zimních zahrad