MagazínZahradní trendy v roce 2022

Doma trávíme víc času. To se projevuje v interiéru a také na zahradě. Té věnujeme daleké větší péči a investic z rodinného rozpočtu. Jaké trendy nás čekají v roce 2022? Vyroste více zahradních staveb. Důraz budeme klást na detail a funkčnost.

Domácí kancelář

Najít v domácnosti prostor, kde se dá pracovat v tichosti a produktivně je prioritou pro mnoho lidí. A proč si takové místo nevytvořit na zahradě? Zvlášť když je v současné době tolik možností. Pojďme se na ně podívat.

Hliníková pergola nabídne útočiště v teplých dnech. Lze ji umístit na terasu a zcela propojit s interiérem domu. Často se využívají velké prosklené dveře, které vedou do obývacího pokoje. Pergolu je možné zvolit v různých variantách i s různým typem zastřešení. Záleží, co vám vyhovuje. Můžete část uzavřít skleněnou stěnou a svůj pracovní koutek ochránit před větrem.

Zimní zahrada nabídne daleko větší možnosti. V její ochraně lze trávit jaro, léto i studenější podzim. Trendem je umístit konstrukci do volného prostoru zahrady. Vytvořit tak zcela oddělenou stavbu. Představte si, že pracujete v obklopení zeleně, a přitom zcela uzavřeni před nástrahami počasí a hlukem.

Mobilní dům menších rozměrů může nahradit zimní zahradu. Získáte bytelnější stavbu, kde budete pracovat celoročně. Dnes jsou v nabídce domy malých rozměrů, které lze umístit opravdu kamkoliv. Montáž je rychlá.   

Tenká linie 

Vaše domácnost se neomezuje mezi čtyři stěny domu, nýbrž pokračuje také do nejvzdálenějšího koutu zahrady. Hranice mezi interiérem a exteriérem se vymazává. Zahradní stavby jdou tomuto trendu naproti. Zimní zahrada přidává další obytné metry. A nejen ona. Pod pergolou je možné trávit mnoho příjemných dní v roce. 

Hliníkové stavby umožnily získat maximum také z balkónu a teras bytových domů. Nemusíte mít velký dům, abyste se mohli pyšnit vlastními rajčaty. 

Stěžejní předzahrádka

V minulosti často opomíjené místo je přitom vizitkou celé domácnosti. Prostor před domem se opět dostává do popředí zájmu. Od upravené předzahrádky a decentní stříšky nad vchodem se dostáváme k designovým přístřeškům pro auto či hliníkovým zádveřím. Tyto dvě stavby architektonicky obohatí celé místo a zároveň jsou nesmírně praktické.

S přístřeškem pro auto vytvoříte kryté pakovací stání a vyřešíte nedostatek prostoru v garáži. Široká nabídka vám dává velké možnosti při výběru. Zvolit můžete hliníkovou nebo ocelovou variantu. Obě v různých provedení pro libovolný počet automobilů.

Hliníkové zádveří vám zajistí klidný vstup do domu. Mokré boty, deštník a špatnou náladu můžete nechat v jeho prostoru. Navíc lze zvolit variantu zcela na míru a vytvořit zajímavou stavbu.