MagazínZahradní stroje, které zvládne každá žena

Žena jako vládce zahrada. Stoletá pravda je stále aktuální, ovšem vždy se najde případ, kdy je mužská ruka potřeba. Kácení dřeva či sekání nedostupné trávy. V poslední době však myslíme i na jemné dámské ruce a vytvořili jsme zahradní vybavení, které zvládne každá z vás.

Není to o tom, že by ženy neuměly nářadí ovládat, ale pravdou je, že ne každá z nich se chce potýkat s věcmi jako je výměna filtru nebo oleje. Navíc je benzínová sekačka velmi robustní. Elektrická sekačka Riwall PRO REM 3210 je lehká a přesto má dostatečný výkon. Disponuje velmi tichým chodem a jednoduchou obsluhu, navíc je snadno ovladatelná.

Plotostřih

Hlavní výhodou elektrického pohonu plotostřihu Greenworks GWHT 7068 E je jeho nízká hmotnost (3,5 kg), malá hlučnost, nulová emise zplodin a snadná údržba. Nevýhodu může představovat přívodní kabel. Což však v případě použití plotostřihu Greenworks GWHT 4061 odpadá úplně, protože jde o nářadí s akumulátorovým pohonem. Navíc má tento typ nářadí hmotnost pouze 2,7 kg.

Provzdušňovač

S provzdušňovačem Riwall PRO REV 3816, který má výkon 1600W dokážete obhospodařit pozemek i o rozloze 1000m2. Hmotnost vertikutátoru je pouhých 12,5 kg. Stroj je opatřen nejen sběrným košem o objemu 45l, ale i dostatečně širokým bočním výhozem pro snadný odhoz odumřelé trávy a mechů.

Řetězová pila

Že není pila vhodná pro ženy? S moderní, lehkou elektrickou pilou Sharks HY6101 si poradí bez problémů. Řetězová pila má hmotnost necelých 6 kg a výkon 2 kW. Je opatřena lištou o délce 40 cm a disponuje velice praktickou funkci napínání řetězu bez použití nářadí. Každý uživatel navíc ocení automatické mazání řetězu pily a snadnou kontrolu hladiny řetězového oleje v nádržce. Pila je ideální pro domácí zpracování dřeva.

 

Prohlédnout více z kategorie Zahrada