MagazínVýhody WPC terasy

WPC terasy (woodplastic) jsou vyrobeny z dřevo-plastových desek, proto se často nazývají také jako dřevoplastové terasy. WPC je materiál, který nevyžaduje složitou údržbu, prkna jsou na dotek velmi příjemná, po podlaze můžete chodit bez bot. Jaké mají výhody?

WPC terasy (woodplastic) jsou vyrobeny z dřevo-plastových desek,  proto se často nazývají také jako dřevoplastové terasy.  WPC  je materiál, který nevyžaduje složitou údržbu, prkna jsou na dotek velmi příjemná, po podlaze můžete chodit bez bot. Jaké mají výhody?
 

Jaké jsou výhody WPC terasy


Značná úspora financí

V případě, že si zvolíte vhodného dodavatele WPC terasy, je její životnost minimálně 40 let. Tyto terasy není nutné impregnovat a natírat, čímž ušetříte nemalé peníze. Rozdíl při použití WPC terasy a klasické dřevěné terasy poznáte po třech letech. 
 

Dlouhá životnost

WPC terasa je s vynikajícími vlastnostmi, kvalitní výrobci nabízejí záruku až 25 let. Terasa z WPC odolává povětrnostním vlivům, dřevokazným houbám, ale také chlorované a slané vodě. 
 

Zahradě či domu dodá skvělý vzhled

WPC terasa v průběhu let změní svou barvu pouze mírně do 2 %. Díky tomu bude vaše zahrada i okolí domu vypadat stále krásně. 
 

Nemusíte se bát chodit po ní boso

WPC podlahy teras mají protiskluzový povrch, jsou velmi příjemné na dotyk. Nemusíte se bát, že se začne štěpit a vrazíte si do nohou třísky. Terasy lze používat také u bazénů a tam, kde je stále mnoho vody. 
 

Zdravotní nezávadnost

Výhodou je zdravotní nezávadnost. WPC terasy jsou omyvatelné, není je třeba natírat. Vzhledem k neustálému kontaktu s pokožkou lidí  musí být zdravotně nezávadné. 
 

Široké možnosti využití

  • díky protiskluzovému povrchu využijete WPC terasy u bazénů
  • jako terasa k obytnému domu, čímž získáte další prostor obytné plochy
  • na balkónech a lodžiích - mnohem příjemnější materiál oproti betonu či studené dlažbě
     

WPC terasy jsou ekologické

V současné době jsou WPC terasy velmi oblíbené. Díky tomu, že je při jejich výrobě zpracovávána hmota běžných dřevin, není nutné využívat exotické dřevo z deštných pralesů. Využívá se také dřevní odpad a díky tomu, že není potřeba provádět nátěry, je ekologický vliv na prostředí velmi nízký.