MagazínVýhody robotického čističe oken

Čištění oken je pro mnoho lidí doslova noční můrou. Jak si vše co nejvíce ušetřit práci? Díky moderním technologiím, které nabídnou robotické čističe oken.

Čištění oken je pro mnoho lidí doslova noční můrou. Jak si vše co nejvíce ušetřit práci? Díky moderním technologiím, které nabídnou robotické čističe oken.

Jedná se o zařízení podobné robotickým vysavačům, jen určené pro čištění vašich oken a dalších skleněných ploch, po kterých jezdí a které tak efektivně zbavují nečistot. A ano, hravě si poradí i se svislou plochou, na kterou se přichytí. A jak a podle čeho vybrat ty nejlepší?

 

Správné robotické čističe oken by měly na oknech držet

Je jasné, že vše začíná samotnou technologií, robotické čističe oken by tak měly perfektně držet i na svislých oknech. Toho je dosaženo hlavně pomocí unikátních přisávacích motorů. Ty nejlepší modely mohou fungovat i bez případných přídavných koleček. U jiných modelů jsou kolečka součástí, což může někdy vést k zanechání drobných šmouh.


Co by měl robotický čistič oken umět?

Důležité je myslet také na kvalitu a rychlost odvedené práce. Prioritou by tedy mělo být:
  • Dokonalé čištění
  • Perfektní leštění
  • Nezanechávání šmouh

Toho by mělo být dosaženo nejenom pomocí unikátní technologie, ale i souvisejících příslušenství, které k čištěni využívají, jako je utěrka z mikrovlákna, která si rychle poradí také s velkou plochou.


Důležité je také vyčištění celého okna

Čistič by měl umět bez problémů vyčistit celé okno. To se odvíjí především od jeho schopnosti volit správný postup po ploše okna tak, aby nevynechal žádnou část a sklo skutečně vyčistil celé. Při výběru zohledněte také to, na jaký rozměr a typ oken hodláte čistič použít. Nejenom, že by roli měla hrát velikost největšího okna u vás doma nebo v kanceláři, ale je ideální, aby si daný čistič hravě poradil také s tím nejmenším oknem, které doma máte.

Myslete i na doplňkové funkce a vlastnosti

Je to třeba jednoduchost použití, výdrž baterie nebo rychlost dobíjení. Případně schopnost spárování s mobilním telefonem, díky čemuž lze čistič oken jednoduše ovládat a posílat ho na konkrétní zašpiněná místa. Alternativu pak představuje klasický dálkový ovladač.

Objednejte si čistič oken a poznejte, jaké je mít stále čistá okna bez jakékoliv námahy.