MagazínVýhody dřeva a hliníku pro oblíbený altán

Od dřevěné jednoduché stavby až po hliníkový designový prvek naplněný funkčními doplňky. Altán může spoustu podob. Milovníci přírody ho mohou nenápadně posadit mezi zeleň, nadšenci nadčasového vzhledu z něho vytvoří středobod zahrady. Pojďme si porovnat dva zcela rozdílné typy.

Volba materiálu se stává základem. Hliník i přírodní materiály mají své výhody i nevýhody. Dřevo je vždy designovou záležitostí, druhá varianta nabízí dlouhou životnost a snadnou údržbu. Pojďme si přesně říci jejich pro a proti.

Mobilní hliník

Altán v hliníkovém provedení vždy zaujme svým designem a špičkovým zpracováním. Jeho odolnost se stane nepostradatelným pomocníkem vaší zahrady a užít si společné chvíle s rodinou a přáteli budete moci opravdu kdykoliv. Další výhodou je snadná montáž, kterou zvládne bez problému každý, a to i bez speciálního nářadí. Celou stavbu je možné dodat i ve formě stavebnice a kdykoliv ji tak přemístit na jiné místo.

Hliník je zároveň zcela přizpůsobitelným materiálem a lze ho doplnit o spoustu doplňků, které ještě zvýší funkčnost. Například střešní panely z kouřové polykarbonátu ochrání před deštěm a slunečnými paprsky.

Romantické dřevo

Pokud disponujete tradiční zahradou se spoustou rozkvetlých stromů a další zeleně je ideálním řešením stáhnout po přírodním materiálu. Dřevěný altán zcela zapadne do rázu svého okolí. Zároveň ho lze zhotovit v široké škále rozměrů a vzhledových provedeních.

Dřevo bude vždy vyžadovat speciální údržbu, ovšem díky dvojitému nátěru všech prvků impregnačním prostředkem se nemusíte být o jeho dlouhou životnost. Altán je vždy umístěn na betonových tvárnicích spolu a spolu s použitím textilie zabraňuje prorůstání flóry.  

Podívejte se na nabídku zahradních altánů