MagazínVýhody domácí sauny

Mít domácí saunu, je jako mít domácího lékaře. Domácí sauna má blahodárný vliv na fyzické i psychické zdraví člověka a výborně zapadá do koncepce zdravého životního stylu.

Mít domácí saunu, je jako mít domácího lékaře. Domácí sauna má blahodárný vliv na fyzické i psychické zdraví člověka a výborně zapadá do koncepce zdravého životního stylu.
 

Pořízení infrasauny

Klasičtí saunaři Vám možná budou tvrdit, že infrasauna je jen výdobytek moderní doby a že je zbytečná a že pokud chcete pro své zdravé udělat něco dobrého, že si máte pořídit klasickou finskou saunu. Ale postupem času různá vědecká zkoumání dokazují, že infračervené paprsky jsou pro zdraví velmi prospěšné.
 

Princip působení infračerveného záření

Infračervené záření, ve zkratce také IR záření, z angl. infrared, je v infrakabinách vyzařováno prostřednictvím speciálních keramických zářičů. IR záření pak proniká hluboko do svalů a prohřívá je. Na rozdíl od klasické finské sauny, která všem nevyhovuje z hlediska vysoké teploty, se tyto procesy uskutečňují už při teplotě kolem 50˚C.
 

Přínos infračervených paprsků v infrakabině

Pomocí IR paprsků dochází k hlubokému prohřátí svalů a jejich celkové regeneraci a tím také k detoxikaci organismu. Dochází k posilování nejen svalového tonusu a kardiovaskulárního systému, ale i k celkovému posílení imunity u každého pravidelného uživatele infrakabiny.
 

Pobyt v infrakabině

Užívání infrasauny je velmi pohodlné, zejména pokud ji vlastníme. A vzhledem k času strávenému vně kabiny, nejsou tyto procedury nijak časově náročné. Domácí prostředí nám zajistí vlastní hygienický standard a navíc nemusíme vážit cestu do vzdáleného wellnes centra. Infrakabina je tedy dobrá investice.
 

Kdo může užívat blahodárnou proceduru

Infrasaunu mohou využívat i děti od tří měsíců věku a také osoby, kterým saunování ve finské sauně není příjemné. Saunování v infrakabině je výborným pomocníkem v boji s obezitou i s respiračními chorobami. Dokonale kompenzuje stres, má blahodárné účinky na pleť a pomáhá odstraňovat celulitidu. Sportovci ji využívají k rozehřívání svalů, vazů a šlach, jako prevenci proti zraněním.
 

Tip:

Pro blahodárné účinky je vhodné využívat infrasaunu nejméně jedenkrát týdně.