MagazínVýhodné a pěkné bydlení

Chcete bydlet ve vlastním domě kvalitně, energeticky úsporně a ekologicky. Pořiďte si dřevostavbu. Díky použitým stavebním technologiím i stavebnímu materiálu je její stavba velmi rychlá a výborné izolační vlastnosti i následný provoz vás překvapí značnou finanční úsporou.

Dřevostavba se vyznačuje svojí varialibitou. Při výběru jejího vzhledu je možné přiznat přírodní původ, případně ho nechat dokonale zakrýt. Její výstavba je velmi rychlá a s tím jde ruku v ruce i výhodná cena. Navíc jde o energeticky úspornou stavbu, se kterou ušetříte značné finanční prostředky za její provoz. 

Jak je to s životností stavby

O každý dům ze dřeva je potřeba náležitě pečovat. Jen díky tomu můžete dosáhnout všech pozitivních vlastností, které nabízí. Stavbu je potřebné vytápět i větrat. Pokud nic z toho nezanedbáme můžeme dosáhnout výrazné životnosti. Ta poté může dosáhnout 150 let.

Podívejte se na nabídku dřevěných montovaných domů

Předepsané normy

Jistoty mohou uživatelům poskytnout i zákonné normy, kterým výstavba českých dřevostaveb plně podléhá. Důraz se při nich dbá především na stabilitu, pevnost, hlučnost, bezpečnost, odolnost vůči požáru i přísné hygienické normy. Stejně tak musí být k stavbě domu využity materiály, které jsou bez příměsí formaldehydu a jiných nežádoucích látek.

Ekologie

Pokud patříte mezi stále se rozšiřující řady lidí, kteří mají na paměti nejen vlastní prospěch, ale i ekologický dopad stavby na životní prostředí, vězte, že jste se v tomto případě rozhodli správně. Dřevostavba nikterak nezatěžuje přírodu a veškeré využité materiály jsou zcela recyklovatelné.