MagazínPři stavbě zimní zahrady svěřte plány odborníkům

Plánování zimní zahrady se nesmí stát vedlejší záležitostí. Při výběru správné konstrukce a rozměrů je třeba zvážit spoustu aspektů. V tomto případě vše nemusíte nechávat pouze na vlastní fantazii. Je dobré vyhledat pomoc toho správného odborníka.

Naplánujte si a napište, co všechno od své zahrady očekáváte a s těmito poznámkami navštivte některé z našich ukázkových center. S pomocí odborníků si můžete vybrat ten pravý kus. Zároveň je možné přizpůsobit stavbu zcela na míru vašim požadavků, vzhledu domu a celého okolí. Co je třeba si ujasnit? Máme pro vás pár rad. 

Návrh zimní zahrady

I ty nejlepší plány zimní zahrady může zhatit špatný výběr strany. Ideální orientace je na jihovýchod nebo jihozápad. Pokud však neexistuje jiná možnost a vy musíte zvolit severní stranu, není to katastrofa. Objekt se však tomu musí přizpůsobit. V tomto případě se tak vyplatí kontaktovat odborníka a společně vytvořit zimní zahradu zcela na míru. 

Podívejte se na nabídku zimních zahrad Hobbytec
 

Kvalita je důležitá

Aby celoroční zimní zahrada plnila dobře svou funkci, vsaďte na opravdu kvalitní materiály. Ano, na trhu jsou k dostání i plastové profily, ale z hlediska omezené statické únosnosti je vhodnější vsadit na hliníkovou nebo ocelovou variantu. Volba závisí také na místě, kde má být zahrada postavená. Tam, kde jsou zimy dlouhé, bude jistě vhodnější ocelová konstrukce, která vydrží i extrémní zatížení sněhem.

Není sklo jako sklo

Z hlediska izolace je ideálním materiálem pro stavbu zimní zahrady trojsko nebo dvojsklo. To musí odpovídat normě ČSN EN 1279. Výplně konstrukce jsou složené z několika tabulí a jsou po obvodu hermeticky uzavřené. Distanční mezera mezi skly je vyplněná argonem. Výplně konstrukce by měly být z obou stran opatřeny bezpečnostní folií, aby v případě jejich poškození nedošlo k úrazu.