MagazínVybíráme kotec pro svého psa

Má být či nemá být pes v kotci? Je to pro něj klec nebo jeho soukromí? Otázka je zcela jednoduchá avšak odpovědi mohou být různé. Odborník by řekl, že kotec pro psa je dobrý, avšak má svá ale.

2.10.2017

Má být či nemá být pes v kotci? Je to pro něj klec nebo jeho soukromí? Otázka je zcela jednoduchá avšak odpovědi mohou být různé. Odborník by řekl, že kotec pro psa je dobrý, avšak má svá ale.



Umístění psa do kotce

Jestliže chcete umístit psa do kotce celodenně, je potřeba, aby měl kotec výběh. Možnost dostatečného pohybu je nutná pro zdravý vývoj a spokojený život psa. Kotec má zabezpečit psovi soukromí, kde má své hájemství, kde má jistotu, že najde svou misku s vodou a kde se může uchýlit, chce-li odpočívat. V žádném případě by pes neměl chodit do kotce za trest.
 

Komfort pro psa
 

Každý pes i ten největší gaučový povaleč nakonec zjistí, že venku je nejlépe. Tedy po zajištění nezbytných podmínek pro pobyt venku. To je psům prostě dáno od přírody. Všichni bez rozdílu potřebují k příjemnému životu čerstvý vzduch, pohlazení, misku s vodou, misku s potravou, pohlazení, volný pohyb, klid i zázemí v psí boudě nebo optimálně v psí boudě v kotci pro psa.
 

Ideální místo
 

Kotec pro psa by měl být dostatečně velký, s výhledem na prostor a na závětrném místě. Námi dodávané kotce pro psy jsou z kvalitních ocelových profilů s pozinkovaným povrchem, který odolává klimatickým změnám. Plechová střecha kotce je doplněná velmi odolným nátěrem. Nejmenší kotec má 2x2m. V případě, že máte vícero psů, je vhodné kotce spolu propojit.
 
 

Zajímavé řešení
 

Velmi zajímavé řešení představuje kotec pro psa spolu s přístavkem. Kdy získáte ideální bezpečné zázemí pro svého psa a také prostor, který můžete využít pro uskladnění čehokoliv. Je to zajímavé řešení zahradního domku ve spojení s psím kotcem. Vše je v kombinaci dřevo, kov a plech. A jde nejen o funkční a praktické řešení místa pro psa, ale i pro uskladnění krmiva a jiných potřebných věcí.
 

Doprava
 

Kotec pro psa je dodáván v rozloženém stavu jako stavebnice a je uložen na paletě. Pomocí montážního návodu je možné kotec snadno a rychle složit.
 

Doporučení
 

Kotec pro psa je vždy dobré dovybavit i vhodně velkou psí boudou, aby byl pes chráněn před rozmary počasí nejen v zimě, ale i v létě.