MagazínVyberte si vhodný žebřík

Potřebujete nový žebřík a nevíte, který je ten nejvhodnější pro vás? A podle jakých parametrů vybírat ten správný? Dřevěnou klasiku dnes postupné nahrazují jiné materiály. Ty jsou odolnější vůči času i klimatickým vlivům.

Hliníkový žebřík je díky použitému materiálu vhodný pro práce všeho druhu. Má dlouhou životnost, je bezpečný a bezúdržbový. Ale velmi záleží na provedení. Mnohé žebříky jsou vyráběny ze svařovaných profilů, tyto lze zařadit mezi hobby žebříky. Profesionální žebříky mají protlačovaný profil a silnější stěny. Profesionální žebříky jsou samozřejmě celkově pevnější.

Žebříky z oceli mají vyšší hmotnost než je tomu u žebříků z hliníku a jsou celkově robustnější. Pokud disponujete vyšší hmotností těla, vsaďte na žebřík z tohoto materiálu.
 

Typy žebříků

Žebříky jsou jednoduché, dvoudílné, třídílné, teleskopické nebo multifunkční. Velmi praktické je třídílná varianta. Tyto žebříky lze využít jako štafle a třetí díl lze použít jako samostatný jednoduchý žebřík. Tento typ žebříku má samozřejmě různou výšku. Pokud nemáte dostatek možností, kde žebřík uskladnit, pořiďte si teleskopický žebřík.

Teleskopický žebřík GA-TZ má pevnou a odolnou konstrukci z duralových profilů. Jeho nosnost je 150kg a největší výhodou, že má ve složeném stavu délku necelý metr. To oceníte při jeho uskladnění nebo transportu. Mnohý řemeslník s sebou musí vozit v automobilu žebřík a teleskopický žebřík je to pravé řešení.
 
Velmi zajímavé provedení mají hliníkové štafle GA-SZ. Jde o multifunkční žebřík s pevnou konstrukcí z duralových profilů, který lze používat nejen jako klasické štafle, ale také přenosné lešení.

Prohlédnout více z kategorie Žebříky a štafle