MagazínVýběr montované plechové garáže. Za málo peněz hodně muziky

Mobilita, variabilita a bezkonkurenční cena. Plechová garáž se postupně zbavuje mýtů o její funkčnosti a stává se plnohodnotnou alternativou ke své zděné sestřenici. Navíc se dá zcela přizpůsobit potřebám majitele. Rozměry i barevný odstín jsou v tomto směru flexibilní.

Rodina se rozrostla a vy se tak rozhodli si pořídit nové auto. Stávající parkovací místo v domě má však své hranice a na druhý vůz místo nezbývá. Řešení se jmenuje plechová garáž. Její odolnost a vzhled dokonale uspokojí vaše požadavky na ochranu automobilu a nabídnou široké spektrum využití.

Krása plechové garáže tkví v její variabilitě. Barvu lze vybrat dle vzorníků RAL a vždy ji přizpůsobit fasádě domu. Rozměry závisí čistě na preferencích a budoucím účelu. S cenou se dá hýbat ve velkém rozmezí, a to dle finančního rozpočtu. 

Prefabrikovaná garáž jako chytré řešení

Mobilita je dnes vítanou vlastností. V průběhu času se preference mění a kdykoliv se můžete rozhodnout, že bychom garáž raději viděli na jiném místě. Prefabrikovaná varianta tuto možnost nabízí. V případě plechu lze celou stavbu sestavit zcela svépomocí. Již připravená konstrukce bude doručena až k vám. Montáž je zcela jednoduchá a netrvá více jak pár hodin. Tímto ušetříte čas i peníze spojené s výstavbou náročnější zděné varianty. 
 
Plechová garáž má montovanou konstrukci a nevyžaduje tak náročné stavební přípravy. V tomto směru se nabízejí tři typy betonového základu (viz. obrázek). 
 
Tip: Plechovou garáž v běžném provedení pořídíte již za 90 000 Kč. Zděná garáž se všemi spojenými výdaji vyjde dráž až o 40-60 %. 

Barva plechové garáže

Předsudky ohledně plechové garáže se točí především okolo jejího vzhledu. Ovšem zbytečně. Dnešní výroba využívá nejpokročilejších postupů při zpracování materiálů. Tento typ garáže nabídne elegantní a moderní vzhled. Navíc se estetická stránka dá zcela přizpůsobit vašim požadavkům. 
 

 
Plechová garáž v tomto směru nabídne široké možnosti. Finální nátěr lze zvolit na základě vzorníku RAL. Ten nabídne až 210 barevných odstínů, včetně těch nejmodernějších. Díky je jednoduché stavbu sladit s fasádou domu a vzhledem celého okolí. 

Rozměry plechové garáže na míru

Plechovou garáž si lze pořídit zcela na míru. Stání pro dva automobily není problém. A nejedná se pouze o rozměry. Střecha se dá zvolit v pultovém nebo sedlovém provedení. Otvory pro okna a vrata si můžete přizpůsobit vašim preferencím a pro ještě větší ochranu poslouží varianta rámem z pozinkovaných jeklů. 
 
 
 
Výběr finálního provedení závisí na budoucím účelu. Na plechové garáži je krásné, že nemusí sloužit pouze k ochraně automobilu. Nabídne i prostor pro skladování zahradního náčiní. 
 
Pokud garáž budeme využívat celoročně, je vhodné ji obohatit o kvalitní izolaci. Ta odolá změnám venkovních teplot a vytvoří příjemné klima v každém ročním období. Tento proces je nutný především, pokud hodláte propojit garáž s interiérem domu. 

Technické specifikace plechové garáže: 

  • Nosná konstrukce je tvořena z L a U profilů 

  • Dva nátěry pro dlouhou životnost 

  • Rozměr až 5 x 6 x 7 m 

  • Široká paleta barev RAL 

  • Krytina střechy tvořena trapézovým plechem tl. 0,6 mm 

  • Zastřešení kotveno samořeznými vruty do nosné konstrukce