MagazínVchodové stříšky: proč je dobré si je pořídit

Když stojíte před vchodem domu (jakéhokoliv) a hledáte klíče nebo zazvoní mobil a přitom vám prší či sněží za límec, zcela jistě se naštvete. Toužíte být rychle doma a klíče ne a ne najít, navíc fouká silný vítr... Těchto trablů se můžete zbavit tím, že si pořídíte vchodovou stříšku.

Když stojíte před vchodem domu (jakéhokoliv) a hledáte klíče nebo zazvoní mobil a přitom vám prší či sněží za límec, zcela jistě se naštvete. Toužíte být rychle doma a klíče ne a  ne najít, navíc fouká silný vítr... Těchto trablů se můžete zbavit tím, že si pořídíte vchodovou stříšku. 
 
Vchodová stříška je nejlepší variantou tam, kde nelze vybudovat kryté zádveří. S problémem ukrytí před deštěm přitom pomůže i malá stříška nad vchodem. Pod stříškou snadno roztáhnete deštník nebo jej složíte, v klidu si zakouříte, aniž by na vás pršelo. 
 

Stříšku vybírejte pečlivě

Stříšku lze umístit na jakýkoliv typ stavby. Její výhodou je rychlá a snadná instalace. Lze si pořídit model, který poskládáte jako stavebnici. Vždy stačí pouze vyměřit příslušný prostor a poté zvolit správné rozměry stříšky. Pro přidělávání stříšky nad vchodové dveře je také potřeba být pečlivý. Nejdůležitější je správné vyměření montážních otvorů. 
 
Vchodové stříšky nás ochrání před deštěm, sněhem i bočním větrem. Stříšku lze montovat na levou i pravou stranu, dle vašich potřeb. Vybrat si můžete ze širokého sortimentů stříšek podle konstrukce, barvy i  celkového designu. 

Dalším plusem stříšky je snadná či nulová montáž. Navíc má dlouhou životnost. Pokud si vyberete stříšku s polykarbonátovou krytinou, má také dokonalý vzhled. Montáž stříšky není nic složitého, ale provádějte ji za příznivého počasí. V dešti se špatně stříška montuje. Pravidelně z ní v zimě setřepávejte velké nánosy sněhu. Čas od času lze stříšku omýt vodou se saponátem nebo wapkou. 
 
Vchodové stříšky vybírejte tak, aby ladila s okolím vašeho domu. Slaďte její barvu s barvou dveří. Vchodové stříšky mohou být rovné i zaoblené, obloukové v libovolných délkách.