MagazínVaření na terase

Vaření venku představuje velmi kreativní a příjemnou činnost. A jestliže máme terasu přizpůsobenou k vaření, je to zážitek. Díky zahradní kuchyni lze vykouzlit kulinářské skvosty, zejména můžeme li si vypomoci moderní technikou.

24.4.2017
 
Vaření venku představuje velmi kreativní a příjemnou činnost. A jestliže máme terasu přizpůsobenou k vaření, je to zážitek. Díky zahradní kuchyni lze vykouzlit kulinářské skvosty, zejména můžeme li si vypomoci moderní technikou.
 

Letní kuchyně na terase

Aby nás vaření venku bavilo je dobré, když si vybavení letní kuchyně na terase můžeme všemu přizpůsobit, dle svých potřeb. Pokud chceme jen občas grilovat, nic nebrání tomu, aby terasa byla vybavená jen potřebným grilem a stolem na servírování. Avšak pokud chceme mít letní kuchyň vybavenou krbem, plotýnkami a různým kuchařským náčiním, nevyhneme se nutnosti zastřešení terasy.
 

Zastřešení terasy

Pokud chceme na terase vybudovat letní kuchyň, je vhodné zvážit posuvné zastřešení. Díky posuvnému zastřešení terasy získáme velmi variabilní možnosti posezení. Pevné zastřešení je pak vhodné doplnit rolovací stěnou, která dle potřeby zvýší tepelný komfort a zajistí také intimitu posezení.
 

Vybavení letní kuchyně

Do letní kuchyně se výborně hodí betonový gril, ale i jiné tipy grilů. S jejich pořízením je potřeba brát ohled, jestli máme letní kuchyň otevřenou či uzavřenou. V případě uzavřeného prostoru je vhodné počítat pouze s elektrickými spotřebiči. V případě posuvného zastřešení nebo jen částečného zastřešení můžeme být trochu kreativnější. Radost nám jistě udělá příprava jídla třeba na finském grilu.
 

Pracovní plocha

V letní kuchyni je pracovní deska velmi důležitou součástí vybavení. Měla by být dostatečně velká. Pod pracovní desku je pak vhodné umístit skříňky pro uložení nádobí a nejrůznějšího kuchyňského nářadí. V letní kuchyni bychom si také měli najít místo pro uložení uhlí do grilu nebo náhradní plynové láhve. Toto místo by mělo být suché a větrané.
 

Voda v letní kuchyni

Pokud pořizujeme letní kuchyni, měli bychom hned od počátku počítat s přívodem vody a odpady. Dřez a baterii jistě velmi oceníme. Avšak je důležité, po ukončení sezón, vše řádně zazimovat. Voda v potrubí by mohla zmrznout a nadělat velké škody.
 

Tip:

Nezapomeňte svou letní kuchyni vybavit vhodným nábytkem, osvětlením a také květinami. To vše letní kuchyň zútulní.