MagazínUžiteční kuchyňští pomocníci

Kuchyně je v mnohých domácnostech považována za srdce domu. Není se čemu divit. Ne vždy je vaření námahou, jelikož existují i užiteční kuchyňští pomocníci.


Kuchyně je v mnohých domácnostech považována za srdce domu. Není se čemu divit. Ne vždy je vaření námahou, jelikož existují i užiteční kuchyňští pomocníci.

Pokud si chcete takového pomocníka pořídit sami pro sebe, nebo jako vhodný dárek, budou se vám hodit naše tipy, jací užiteční kuchyňští pomocníci jsou ti nejlepší a podle toho je konkrétně vybírat. Podívejme se.

Mixéry do každé kuchyně

Jedná se o skutečnou klasiku, která má v kuchyni široké uplatnění. Mohou tedy být využity na:
  • Přípravu smothie
  • Mixování zeleninu
  • Zjemnění polévek a omáček

A to je jen zlomek toho, k čemu mixér v kuchyni využijete. I proto je třeba říci, že když jsou vaším cílem užiteční kuchyňští pomocníci, na tohoto konkrétního nesmíte zapomenout. Při výběru by měl hrát roli hlavně výkon, ale i velikost nádoby na mixování, či kvalita nožů.


Zkuste sušičky ovoce

Zdravý životní styl není v současné době nic neobvyklého. A souvisí hlavně s konzumací ovoce. To ale nemusíte jíst nutně jenom v syrovém, nebo tepelně upraveném stavu. Nezapomínejte na to, že existují také sušičky ovoce. Díky tomu lze ovoce, ale i některou zeleninu také jednoduše usušit. A to zdravě, bez obav z toho, že by byl součástí i přidaný cukr, jako je tomu v obchodech. Navíc sušičky ovoce jsou ideální i z toho důvodu, že sušení probíhá velmi rychle, při správné teplotě a bez obav ze vzniku plísní.

Pokud takovou sušičku vybíráte, je určitě dobré myslet na její kapacitu. Když už ji zapínáte, je ideální, aby najednou usušila co nejvíc. Ideální je tedy několikapatrová sušička. Také je dobré hledět na spotřebu energie, nebo na snadnou údržbu, ale samozřejmě také cenu, která je dnes více než dostupná.

Zapomeňte na kupované džusy a zkuste odšťavňovače

Kupovaný džus může být plný cukrů, barviv, stejně jako různých éček. Pokud chcete skutečnou kvalitu, připravte si dokonalý džus u vás doma. Pomohou k tomu odšťavňovače. Jedinečný kuchyňský pomocník, do kterého vložíte ovoce, a výsledkem bude chutná přírodní šťáva plná vitaminů. Samozřejmostí by mělo být odšťavňování ovoce, zeleniny.
Jak na koupi toho pravého? Roli by měla hrát jak celková všestrannost a výkon, tak snadné čištění.

Samozřejmostí by dnes mělo být i to, že by konkrétní odšťavňovač měl mít schopnost produkce čisté šťávy, během čehož sám a bez problémů odstraní i samotný odpad, kam se mohou řadit třeba jádra z citrusů, stejně jako to mohou být také slupky z jablek, hrušek a dalšího podobného ovoce. Tato funkce výrazně zkvalitňuje výslednou šťávu.