MagazínTipy na vytápění pergoly

Usadili jste se v podvečer pod pergolu a otřásla s vámi zima? Pokud ještě nemá sluníčko tu pravou sílu, pak vám pomůže vytápění.

Usadili jste se v podvečer pod pergolu a otřásla s vámi zima?  Pokud ještě nemá sluníčko tu pravou sílu, pak vám pomůže vytápění. 
 

Ohřejte si posezení

Budovali jste pergolu nebo terasu za účelem posezení? Pak by byla škoda jej nevyužívat pravidelně. Pořízením vhodného topidla pro tyto prostory, zvýšíte jeho atraktivitu a využití. Pomoci mohou sálavé ohřívače. Jejich záření se podobá slunečním paprskům, neohřívá vzduch, ale ohřívá po dopadu rovnou předměty a osoby. Jsou vhodná i do pergol a na terasy
 

Topidla nové generace

Sálavá topidla nové generace pracují na principu infračerveného záření. Tyto infrazářiče mají záření s vlnovou délkou okolo 1200 m. Oblíbená jsou také halogenová elektrická topidla. Topidla jsou přenosná nebo je můžete instalovat napevno. Oblíbená jsou také plynová topidla, které pracují na propan-butanové bombě. 
 

Jaký prostor vytopí? 

Plocha, kterou topidlo vytopí, závisí na jeho konstrukci. Zóna komfortu se pak pohybuje od 9 do 18 m2. Jaký prostor vytopí konkrétní topidlo, je určeno přímo ve specifikaci každého výrobku. Díky topidlům si tak můžete vyhřát terasu či pergolu v zimě. Dá se říci, že jedno topidlo o výkonu 1,8 kWh, vytopí 18 m2.  
 

Dobré rady na závěr

Vybíráte-li si infrazářič, prostudujte si nejprve jeho specifikaci. Zvláště obezřetní buďte u levných výrobků. Moderní infrazářiče využijete také v interiéru během zimního období. U elektrických a plynových topidel dodržujte zásady bezpečnosti a nenechávejte je bez dozoru, zejména pokud jsou v blízkosti malé děti. Plynové láhve kupujte pouze u ověřených prodejců, láhve nesmí být nijak poškozeny.  Při správné manipulaci s topidly si můžete užít skutečně příjemné posezení na zahradě i za chladných dní.