MagazínTipy jak využít terasu

Terasa propojuje dům a zahradu. Slouží nám k odpočinku, grilování. Pokud ji chceme využívat skutečně naplno, je vhodné ji zastřešit pomocí posuvného zastřešení.


Terasa propojuje dům a zahradu. Slouží nám k odpočinku, grilování. Pokud ji chceme využívat skutečně naplno, je vhodné ji zastřešit pomocí posuvného zastřešení. 
 
Ve chvíli, kdy je zastřešení uzavřené, působí terasa jako zimní zahrada, která chrání před deštěm i sněhem. Jakmile se rtuť teploměru vyšplhá výše, je snadné část nebo celé zastřešení odsunout. Na terasu pak proudí sluníčko i čerstvý vzduch. 
 

Tipy na využití zastřešené terasy


Domácí wellness a fitness

Na terasu můžete umístit rotoped či jiný stroj na cvičení. Díky posuvnému zastřešení můžete na terasu umístit také vířivku, vířivý bazén nebo třeba infrasaunu. Dopřát si tak můžete wellness i doma. Díky zastřešení funguje terasa jako plnohodnotná místnost. 
 

Letní kuchyně

Pro rodinu a přátele můžete uspořádat snídani či večeři na terase. Díky posuvnému zastřešení ji proměníte v letní kuchyni. Stačí na terasu umístit gril nebo krb. Zastřešení vás ochrání před deštěm i nepříjemným hmyzem, zejména za horkých letních večerů. 

 

Romantické posezení

S partnerem si můžete ze zastřešené terasy udělat místo pro romantické večeře. Zabudované zastřešení terasy pomůže, aby vás nikdo nerušil. Pak už jen stačí svíčky či tlumené světlo a chutná večeře či lahodné víno. 
 
Terasu díky zastřešení lze používat celý rok. Vybavit ji můžete tolik oblíbeným paletovým nebo jiným zahradním nábytkem, květinami, osvětlením. Výhodou posuvného zastřešení, je jeho snadné ovládání. Volba způsobu zastřešení a typu konstrukce se pak odvíjí od toho, jak je řešena terasa. Nejčastěji se na zastřešení používá lexan, polykarbonát, sklo, ale i bitumenované tašky, umělé šindele, plech, atd.  Posuvné zastřešení se skládá z kolejnic, kovové konstrukce a skla. 
 
Na ochranu terasy lze využívat také markýzy, které chrání před mírným deštěm a sluncem. Oproti prosklenému zastřešení nesnižuje riziko přehřátí terasy.