MagazínStěhování mobilní garáže a stavební povolení

Z místa na místo. Mobilní garáž lze kdykoliv přestěhovat, a to dle vašich potřeb. Díky tomu může sloužit jako dočasné řešení, než se rozhodnete vybudovat zděnou variantu. Následně ji lze umístit na zahradu a využít například jako sklad pracovního náčiní. A jelikož se jedná o prefabrikovaný produkt o malé rozloze, není potřeba stavební povolení.

Mobilní garáž je stále populárnějším řešením. Každý si zamiluje její mobilitu, vzhled, variabilitu a především nízkou cenu. V současné době je tento druh stavby vhodný i pro celoroční využití. Stěny jsou izolované a odolné dveře chrání před vůz před zloději.

Široká nabídka

Montovaná garáž s omítkou představuje již plnohodnotné stání pro váš automobil. Její vzhled zcela odpovídá standardům zděného řešení. Dokonalá ochrana je zajištění plechem té nejvyšší jakosti. Tento produkt je možné vybírat v rozmanitém množství rozměrů a tvarů. To samé platí o výsledném odstínu omítky.

Plechová garáž nabídne řešení zcela na míru. Velmi rychle a levně získáte parkovací místo či přístřeší pro zahradní náčiní. Na výběr s pultovou střechou a pozinkovanými bočními stěnami.

Pro nadšence do přírodních materiálů je připravena dřevěná garáž s lehkou konstrukcí a dostatečnou odolností. I zde je možná vytvořit stání pro dva a více automobilů.

Stavební povolení a mobilní garáž

Pro mobilní garáž platí stejná pravidla jako v případě modulárního domu, pergoly či přístřešku pro auto. Stavební povolení není potřeba. I přesto se na tento produkt vztahuje stavební zákon a návštěva příslušného úřadu je nezbytná.

Garáž vždy musí dodržovat pravidla konkrétního územního plánu. Důležitý je také souhlas sousedů, a to především pokud se bude nacházet do dvou metrů od hranic pozemku.

Verdikt stavebního úřadu pak závisí, zda je záměr v souladu:

  • s vydanou plánovací dokumentací

  • s cíli a úkoly územního plánování

  • s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území

  • s požadavky stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů

  • s požadavky na využívané území

  • s požadavky na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu

  • s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky dotčených orgánů

Přestěhování mobilní garáže

Jak jsme již zmínili, mobilita je hlavní předností tohoto typu garáže. Základy nejsou potřeba, a tak je možné ji umístit na betonové patky či dlažbu. Stavbu je možné demontovat či přesunout jako celek. Vše zařídím za vás.