MagazínScreenová roleta jako stínění pergoly a zimní zahrady

Stínění je žádaným doplňkem zahradních staveb. Může vyřešit přehřívání interiéru, zajistit větší soukromí, ochránit vnitřek před hmyzem a svojí elegancí obohatit celý prostor. Screenová roleta je jedním z nejpopulárnějších řešení. Jak uspět při výběru té správné?

Při výběru screenové rolety je nutné zvolit vhodný typ. Ne každou variantu lze umístit na hliníkovou konstrukci zimní zahrady nebo pergoly. Závisí na celkových vlastnostech a provedení.

Typ montáže

Instalace boxu rolety může probíhat na různých místech. Většinou se jedná o namontování před okenní otvor na fasádu nebo do okenního otvoru do špalety. Pokud však chceme zakrýt zahradní stavbu, je nutné zvolit stínění, které je možné umístit na konstrukci pergoly nebo zimní zahrady. K tomu se využívá speciálního montážního profilu.

Schopnosti screenových rolet

Toužíme se více chránit před sluncem? Chceme dosáhnout tepelných úspor? Screenové rolety mohou naplnit obě přání. V jejich možnostech je, jak eliminovat sluneční paprsky, tak bránit tepelným ztrátám. Nemusíte se bát náhlých změn počasí. V zimní zahradě i pergole budete mít vždy vytoužené klima.

Důvodem je využití kvalitních materiálů pro výrobu látek a důmyslnost systému, ve kterém jsou uchyceny. Ten zaručuje, že jsou látky neustále napjaté. Díky tomu bezezbytku plní svoji funkci a zajistí si dlouhou životnost.

Jedná se o komplexní ochranu. Kromě zmíněných schopností přidávají odolnost vůči větru, dešti a dalším nepříznivým vlivům. V uzavřeném stavu také chrání před hmyzem. Zároveň si zachovávají dobrou světelnou propustnost a zabezpečí optimální úroveň přirozeného světla.

Boční stínění pergoly

Pergola s bočním stíněním je již běžným řešením. Rolety se umístí na tu světovou stranu, odkud hrozí silné sluneční paprsky či nepříjemný vítr. Vaše zahradní posezení, botanické choutky ani herní chvilky dětí nebudou ohroženy nepříznivým počasím. Zároveň myslete na soukromí. Pokud je vaše zahradní stavba otevřená sousedům či do ulice, stínění může celý prostor ukrýt.

Výběr látky

Kvalitní látka je základem úspěšného zastínění pergoly a zimní zahrady. Na výběr je nejčastěji ze skelného či polyesterového vlákna s PVC vrstvami. Obě řešení jsou vhodné pro interiérové a exteriérové využití. Současné technologie při výrobě látkám vždy zajistí barevnou stálost a vysokou odolnost.

U většiny případů je možné zvolit ze širokého spektra barev. Vždy tak naleznete variantu, která bude dokonale ladit s profilem hliníkové stavby. Populární variantou je látka blackout. Ta zajišťuje úplně zatmění.

Způsoby ovládání rolety

Pohodlí je na prvním místě. Screenové rolety nabízejí také elektronické ovládání, a to pomocí dálkové ovladače či vypínačem.

Moderní solární napájení systém otevírání plně automatizuje. Jedná se o bezdrátové řešení s nulovou spotřebou. Vše funguje na principu fotovoltaického jevu, tedy přeměny slunečního záření na elektrickou energii.

Vyberte si z naší nabídky screenových rolet