MagazínRoztomilé maličkosti na zahradě

Současná uspěchaná doba nás nutí hledat rozumné vyvážení, jakýsi protipól a ten může představovat oáza klidu na zahradě, terase, ale třeba i na balkónu.

16.6.2017
 
Současná uspěchaná doba nás nutí hledat rozumné vyvážení, jakýsi protipól a ten může představovat oáza klidu na zahradě, terase, ale třeba i na balkónu.
 
A zejména ženy se pro dobrý pocit obklopují nejrůznějšími dekoracemi, kterým muži říkají zbytečnosti. Chceme li najít kompromis mezi oběma úhly pohledu řekněme, že jde o roztomilé maličkosti.
 

Zahradní dekorace

Zahrada, to nejsou pouze stromy, keře či květiny. Zahrada představuje celek, kdy rostliny vkusně doplňuje zahradní nábytek, dřevěná pergola, květináče, truhlíky, zahradní fontánky, designové osvětlení a mnohé jiné, co je majitelům zahrady milé a příjemné na pohled.
 

Lze si vystačit s málem

I když je na osázený designový květináč utěšený pohled, mnohdy si lze vystačit i se starým rozbitým květináčem, který lze umístit, třeba na vrcholek skalky a zasadit do něj vhodnou rostlinu.
 

Voda na zahradě

Vodní prvky sluší každé zahradě, a pokud se nám na zahradu nevejde zahradní jezírko, nebo máme jednoduše obavu, jak se o jezírko starat, lze si na zahradu pořídit vodní fontánu. Mnoho designových fontán, lze během sezony umístit na zahradu, ale i balkon a mimo sezonu je můžeme zazimovat v bytě, kde dokážou taktéž zpříjemnit atmosféru.
 

Zahradní nábytek

V případě zahradního nábytku je dobré myslet zejména na vhodné polstrování a polštářky či podsedáky. Které spolu s ubrusem na stole a vázou s květinami dokážou nudné místo povýšit na oázu pohody, kde se můžeme po celý rok cítit jako na dovolené.
 

Úložné boxy

Úložné boxy samozřejmě neřadíme mezi dekorace. Ale detaily a dekorativní prvky vyniknou jen stěží, máme li na zahradě nepořádek. Proto vhodný úložný box uschová vše, co je v danou chvíli nepotřebné, avšak kdykoliv po ruce. Úložné boxy jsou vyráběny v mnoha variantách a mohou poskytnout až 2000 litrů úložného prostoru pro dětské hračky, houpací síť, polstrování a mnohé další maličkosti.