MagazínJak zabezpečit čtyřnohého miláčka na zimu

Pokud necháváte svého psa spát na zahradě je bouda nezbytností. V horkých dnes chrání před žhavým slunce, v zimě přináší dostatečné a komfortní teplo. I když to na první pohled nevypadá, její konstrukce a vlastnosti jsou stejně důležité jako u každé jiné stavby. Například její přechod mezi obdobími musí být vhodnými doplňky vyvážený. 

Ještě před nákupem je potřeba vědět, jak by měla být dostatečně prostorná. Vycházíme přitom z velikosti dospělého psa. Aby měl zajištěn dostatečné teplo, nestačí pořídit izolovaný objekt. Bouda by měla mít dvě komory a k tomu i zvýšený práh. Vhodné je, aby byla zateplená polystyrenem s minimální tloušťkou 40 mm a to nejen ze stran, ale i shora a zespoda.
 

Střecha

K zajištění dokonalé izolace střechy, musí být bouda perfektně ukotvena, a to z důvodu dostatečného těsnění. I v případě malé mezery se může dovnitř dostat chladný vzduch a způsobit průvan.

Zároveň není dobré pokud stavba leží položená na zemi. Je lepší ji tak opatřit stojnými nožkami, a to i v případě, že vše umístíte do kotce pro psy. Podlaha v boudě by měla být opatřená podestýlkou. Nejlepším materiálem je dostatek slámy, ve které si pes vytvoří pelíšek. Navíc lze kdykoliv vyměnit a je lepší než zvlhlá stará deka, ve které se mohou tvořit plísně.

Podívejte se na nabídku boud pro psa
 

Čím vhodně zakrýt vchod

Zakrytý vstup do psí boudy celkově zvyšuje tepelný komfort zvířete, ale některým psům může průchod přes clonu činit potíže. Zkuste vybrat materiál, který je průhledný a vlivem nízkých teplot nekřehne a zůstává pružný. Pokud psa netrápí neprůhlednost clony lze si vystačit s hrubou dekou.

Psí kotec

Kotec pro psa je ideálním doplňkem. Pokud je využíván správně vzbuzuje ve zvířeti pocit bezpečí a jistoty, že jde jen o jeho prostředí, kde se mže uchýlit, když chce mít klid a přesto má zaručený přehled o prostoru. Aby pes nebral kotec jako trest, je dobré učit jej na něj od raného věku. Dávat mu do kotce potravu a pití a udržovat kotec v čistotě.

Prohlédnout více z kategorie Boudy pro psy